Mindent tudsz a magyar filmekről? Bizonyítsd be!

Mindent tudsz a magyar filmekről? Bizonyítsd be!

Március 31-ig válaszolhatnak a kérdésekre a 14 és 20 év közötti diákok a DUE Médiahálózat Nagy Magyar Filmteszt elnevezésű vetélkedőjének első fordulójában.

A háromfordulós vetélkedőn 14 és 24 év közöttiek indulhatnak, akiknek filmtörténeti és filmes szakmai kérdésekben kell minél nagyobb ismerettel rendelkezniük. Az első fordulóban ezen az oldalon kell kitölteni egy online tesztet. A legjobb ezer indulót hívják be a középdöntőbe, ahol már személyesen kell megoldaniuk feladatokat.

A döntőbe a 12 legügyesebb játékos kerül.

A második és a harmadik forduló egy napon lesz, a Magyar film napjának előestéjén, április 29-én Budapesten, az Akvárium Klubban.

A fődíj egy iPhone XS, de a második és a harmadik helyezett is egy kamerás okostelefonnal gazdagodik. A Nagy Magyar Filmtesztet immáron másodjára szervezte meg a DUE Médiahálózat, a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával. Tavaly 17 000 fiatal indult. Mint írják, a DUE és a Filmalap a Nagy Magyar Filmteszttel is szeretné a klasszikus és új magyar filmeket népszerűsíteni, valamint a fiatalok filmes ismereteit bővíteni. A kérdéseket szakmabeliek írják és lektorálják, hogy a lehető legátfogóbb képet adják a magyar filmek legjaváról.

Kapcsolódó cikkek