Dél-Korea kultúrája mutatkozik be Budapesten

Dél-Korea kultúrája mutatkozik be Budapesten

K-pop, taekwondo, kalligráfiaműhely és gasztroshow is várja az érdeklődőket a 4. Koreai Kulturális Fesztiválon szeptember 22-én Budapesten.

A koreai kultúra legnagyobb hazai rendezvényén több mint 30 különböző programból válogathatnak a látogatók. A Koreai Kulturális Központ egynapos fesztiválján húszpercenként új programmal szórakoztatják a közönséget a nagyszínpadon fellépő k-pop cover, taekwondo vagy éppen tradicionális koreai tánc csapatok. 

A tematikus standokon autentikus ételeket kóstolhatnak, kézműves műhelyeken vehetnek részt és népi táblajátékokat tanulhatnak az érdeklődők, valamint megtekinthetik egy jellegzetes háromfogásos koreai menü elkészítését Cris Lee, a koreai konyha szakértője főzőshow-jában.

A fesztivál kiemelt eseménye Park Seong Hee világhírű sminkmester K-Beauty bemutatója és a koreai TAGO együttes dobkoncertje. Az Edinburgh Fringe visszatérő fellépői tradicionális koreai ütős hangszerekkel és harcművészeti mozdulatokkal teremtenek zenei élményt – közölte a kulturális központ az MTI-vel.

A fesztiválnyitó komolyzenei koncertet Jang Sung-Won csellista és Enrico Pace zongoraművész adja szeptember 19-én a Zeneakadémián, a duó Liszt és Chopin műveiből összeállított repertoárral érkezik Budapestre. A dél-koreai csellistát több szál fűzi Magyarországhoz: a négy éve elhunyt Starker János világhírű gordonkaművész tanítványa volt, és Eötvös Péter csellóversenyét is ő mutatta be Ázsiában először a Szöuli Filharmonikusokkal, Eötvös vezényletével.

A programokra a belépés ingyenes.

Kapcsolódó cikkek