A fideszesek szerint ez a gond az uniós migrációs csomaggal

A fideszesek szerint ez a gond az uniós migrációs csomaggal

Tágra nyitná Európai kapuit az illegális migráció előtt az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi bizottsága (LIBE) szerdai ülésén támogatott uniós menekültügyi és migrációs csomag. Ezt mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője Brüsszelben magyar újságíróknak nyilatkozva szerdán.
A politikus hangsúlyozta, az EP szakbizottsága a szabályozás jóváhagyásával a Soros-terv elfogadásáról hozott döntést.

“A brüsszeli javaslat szerint kvóták szerint kell elosztani az illegális bevándorlókat Európában. Ha ezt egy ország elutasítja, akkor azt pénzbüntetéssel lehet sújtani”

– fejtette ki.

A fideszes EP-képviselő emlékeztetett, az új szabályok beengednék az illegális migrációt az unió területére, ugyanis továbbra sem engedné azt, hogy a bevándorlási és menekültügyi kérelmekről Európa határain kívül szülessen döntés. Ez kezelhetetlen helyzetet teremt, az illegális bevándorlókat ugyanis nem lehet megtalálni és elküldeni Európából – hívta fel a felegyelmet.

“Elfogadhatatlan az, hogy a döntéssel gyakorlatilag migránsgettókat hoznának létre az unió tagállamaiban”

– fogalmazott.

Hidvéghi kijelentette, az egyetlen jól működő rendszer az illegális migráció megfékezésére a magyar rendszer. Magyarország a fizikai és jogi határzárról évekkel ezelőtt hozott döntését fenntartja. Ezzel védi saját és egyben az unió területét is az illegális migrációs beáramlással szemben – húzta alá.

Végezetül hangsúlyozta, az uniós menekültügyi és migrációs csomag és annak elfogadása a jól működő magyar rendszer elleni támadást jelent.

“Továbbra is meg fogjuk védeni Magyarországot az illegális migrációtól, és nem fogjuk hagyni, hogy az országból bevándorlóország legyen”

– tette hozzá Hidvéghi Balázs.

Kapcsolódó cikkek