Koronavírus: hazánkat dícsérte a WHO igazgatója

Koronavírus: hazánkat dícsérte a WHO igazgatója

Elismerően nyilatkozott a magyar intézkedésekről Hans Kluge, a WHO (Egészségügyi Világszervezet) európai regionális igazgatója, üdvözölte a határozott lépéseket és a példaértékű oltási kampányt.

Hans Kluge szerdán Budapesten találkozott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel, majd közös sajtótájékoztatójukon kifejtette,

Magyarországon az embereket és az üzleti vállalkozásokat is védték az intézkedésekkel ebben a mindenkinek nehéz időszakban.

“Magyarországon példaértékű oltási kampányt folytatnak, életmentő eszközként tekintenek a vakcinára, amelynek kérdése túlmutat a geopolitikán”

– magyarázta, majd hozzátette, hogy a vakcina az egyedüli eszköz a járvány legyőzésére.

Emlékeztetett: május végére minden regisztrált megkaphatja az oltást Magyarországon, az átoltottság jóval az európai átlag felett alakul.

A WHO tisztviselője gratulált a magyar hatóságok határozott lépéseihez.

“Fontos, hogy mindenki biztonságban legyen”

– tette hozzá, majd kitért arra, hogy a nyitás lépéseiről a járvány alakulásának megfelelően kell dönteni.

“Az iskolákat kell a legkésőbb bezárni és a legelőször kinyitni”

– vélte.

Az igazgató elismerését fejezte ki az egészségügyi dolgozóknak, akiket a járvány hőseinek nevezett. Közölte, budapesti látogatása során találkozik Orbán Viktor miniszterelnökkel, valamint Kásler Miklóssal, az emberi erőforrások miniszterével is. Szijjártó Péter a sajtótájékoztatón bejelentette,

a következő tíz napban 1 480 000 adag oltóanyag érkezik Magyarországra Oroszországból és Kínából.

Kapcsolódó cikkek