"Manapság Európában lényeges vita nincs Orbán Viktor meghallgatása nélkül"

"Manapság Európában lényeges vita nincs Orbán Viktor meghallgatása nélkül"

Szájer JózsefAz uniós források elvételéről szóló fenyegetések a levegőben lógnak, sok alapjuk nincsen, hiszen az uniós szabályok megváltoztatásához Magyarországra is szükség van. Ezt mondta a Magyar Időknek adott interjúban Szájer József, hangsúlyozva, Orbán Viktor tapasztalt tárgyaló, lényeges vita a véleményének meghallgatása nélkül nincsen.

A Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP) képviselője szerint az uniós támogatások csökkentése régóta lebegő fenyegetés. A különböző források elosztásának azonban megvan a rendje, ami nem ideológiákra, hanem szigorú költségvetési szabályokra épül.

“Az uniós szabályok megváltoztatásához mi is kellünk. Az említett fenyegetések a levegőben lógnak, sok alapjuk nincs. Orbán Viktor tapasztalt tárgyaló. A legutóbbi hétesztendős költségvetési ciklust meghatározó tárgyalásokból hazánk a második legjobb feltételekkel jött ki” – mutatott rá Szájer József.

“Ma Európában lényeges vita a mi miniszterelnökünk véleményének meghallgatása nélkül nincsen, rá mindenki odafigyel. A kontinens vezető politikusai között a német kancellár és a francia elnök – Merkel és Macron – mellett mindjárt harmadikként Orbán Viktor neve merül fel, amit az ország mérete nem indokolna” – hangsúlyozta Szájer József.

Arra a felvetésre, hogy egyes magyar ellenzéki EP-képviselők folyamatosan saját hazájuk megbüntetését sürgetik Brüsszelben, Szájer József azt mondta: a magyar választók már több európai és hazai választáson is minősítették az ilyen magatartást, és a következőn minősíthetik azt, ahogy az MSZP-s Ujhelyi István, Szanyi Tibor vagy a DK-s Niedermüller Péter hazánk és a magyar emberek ellen szólalnak fel, és Magyarországot bántják, az uniós források elvételét kérik Strasbourgban.

“Régi kommunista szokás szerint rendre feljelentik a házmesternél az országot, de szerintem minden ilyen esetben szavazatokat vesztenek itthon. Minden magyar embernek kínos néznie, amit tesznek” – fogalmazott a Magyar Idők szerdai számában megjelent interjúban Szájer József.

Kapcsolódó cikkek