kisgyerek ajándékot kap (illusztráció), pexels.com/Yan Krukau

Húszezer magyar óvodás lehet nagyon boldog karácsonykor

Húszezer magyar óvodás lehet nagyon boldog karácsonykor

Húszezer külhoni magyar óvodásnak küld karácsonyi ajándékot és 541 külhoni óvoda adventi közösségi eseményét karolja fel a magyar iskolaválasztás jegyében a Rákóczi Szövetség.

A szövetség keddi közleménye szerint az 541 nyertes óvoda közül 252 erdélyi, 195 felvidéki, 43 kárpátaljai, 50 vajdasági és egy horvátországi intézmény. A szervezet felidézte, annak érdekében, hogy az óvodai karácsonyi készülődés a gyermekek számára minél szebb és tartalmasabb lehessen,

pályázatot hirdettek a Magyar Iskolaválasztási Programban érintett külhoni óvodák karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó programjainak, foglalkozásainak támogatására.

A pályázat azt a célt szolgálta, hogy az adventi közösségi programok felkarolásával elősegítsék a magyar iskolaválasztást. A húszezer óvodásnak küldött ajándékkal és a szülőket megszólító levéllel a magyar társadalom odafigyelését és a magyar iskolaválasztás meghatározó fontosságát igyekeznek kifejezni.

A Rákóczi Szövetség szeretné, ha tavasszal minden magyarul beszélő, külhoni, nagycsoportos óvodás gyermeket magyar iskolába íratnának a szülei.

Kapcsolódó cikkek