forrás: pixabay.com

Koronavírus: Szerbiában fizetnek annak, akik beoltatja magát

Koronavírus: Szerbiában fizetnek annak, akik beoltatja magát

Szerbiában 25 euró, vagyis 9300 forint értékű pénzjutalomban részesülnek azok, akik beoltatják magukat a koronavírus ellen. Ezt jelentette be szerdán Aleksandar Vucic szerb államfő a Pink tévé műsorában.

Vucic hangsúlyozta,  nem hoznak diszkriminatív intézkedéseket azokkal szemben, akik nem akarják beoltatni magukat, de szeretnék megjutalmazni azokat az állampolgárokat, akik felelősségteljesen viselkednek. Hozzátette, a nyugdíjasoknak kifizetett 30 euró, vagyis 10 000 forint értékű támogatáson felül így minden 16 év feletti állampolgár, aki már beoltatta magát vagy május végéig felveszi valamelyik védőoltást (beleértve a nyugdíjasokat), 25 euró értékű jutalomban részesül.

Az államfő reményének adott hangot, hogy május végéig hárommillió ember megkaphatja a védőoltás mindkét dózisát az országban.

Mindazonáltal jelezte, akik nem oltatják be magukat és megfertőződnek, nem kaphatnak fizetett betegszabadságot. A közel hétmillió lakosú Szerbiában eddig 3 620 000 embert oltottak be. Két és fél millióan kapták meg az első dózist, közülük 1 570 000-en már a másodikat is.

Kapcsolódó cikkek