forrás: pixabay.com

Koronavírus: elképesztő dolgot tett egy közel 100 éves férfi

Koronavírus: elképesztő dolgot tett egy közel 100 éves férfi

Több mint 4 millió fontnyi, átszámítva 1,6 milliárd forintnyi adományt gyűjtött egy internetes oldalon a 99 éves Tom Moore, a hadsereg veteránja, aki azt vállalta, hogy járókeretével megtesz 100 kört bedfordshire-i kertjében. Erről számolt be a BBC hírportálja.

A pénzt a brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) koronavírus-ellenes harcára szánja.

A múlt héten elindított oldalon át már majdnem 170 000 ember küldött pénzt.

Az adománygyűjtéssel a veterán háláját akarta kifejezni az egészségügyi szolgálatnak, amiért rákbetegségéből és csípőcsonttöréséből meggyógyították. Azt remélte, képes lesz százszor megtenni a kertjében egy 25 méteres kört tízkörös szakaszokban a hónap végén esedékes századik születésnapjáig.

Eredeti célja ezer font összegyűjtése volt, “Tom kapitány” – ahogy sokan emlegetik – ezt nagyon gyorsan túlszárnyalta, de nem állt meg. Kedden késő este a Twitteren tették közzé oldalának kezelői, hogy elérte a négymillió fontot.

“Az idős férfi folytatja köreit, el fogja érni a százat és még hozzátesz párat”

– mondta.

Tom Moore a yorkshire-i Keighley-ben született, építőmérnöknek tanult, mielőtt a második világháború idején belépett volna a hadseregbe, ahol kapitány lett, Indiában és Burmában szolgált.

Az összegyűlt adományokból az egészségügyi dolgozók jólétét szolgáló csomagokat vesznek, a pihenőszobáikra és mosdóikra költik, valamint elektronikai eszközökre, hogy az ápoltak kapcsolatban tudjanak maradni családtagjaikkal. Olyan szervezeteket is támogatnak, amelyek a hazaengedett pácienseket segítik.

Kapcsolódó cikkek