A válság ellenére jól megy a vidámparkoknak

A válság ellenére jól megy a vidámparkoknak

VidámparkAz adósságválság és a gyengélkedő gazdasági konjunktúra ellenére jól megy a több mint 300 európai szórakoztatóparknak, amelyek jövőre is az ideihez hasonló összeget, mintegy 400 millió eurót fektetnek új attrakciókba és korszerűsítésekbe. Ezt mondta Roland Mack, a vidámparkok nemzetközi szövetségének (IAAPA) osztrák elnöke.

Válságos időkben az emberek hajlandók a korábbinál is többet áldozni a szabadidős szórakozásra. Lemondanak a nagy utazásokról, inkább rövidebb üdülésekre és kirándulásokra mennek, amiből profitál a szabadidőipar is. – fejtette ki az Európa Park tulajdonosa, aki egy éve tölti be az International Association of Amusement Parks and Attractions elnöki tisztét.

“A pénzügyi, gazdasági és euróválság idején számunkra fellendül az üzlet. Ilyen időkben a szülők mindent megtesznek a gyerekeikért, és szívesen töltenek el hosszabb-rövidebb időt egy szabadidőparkban. Minél nagyobb a válság, annál nagyobb a vágy a kikapcsolódásra, a szórakozásra.” – Ezt mondta az iparági vezető az elmúlt évek tapasztalatai alapján.

Tájékoztatása szerint nemcsak a nemzetközi hírű nagy élményparkok fektetnek be tekintélyes összegeket, hanem a kisebb, regionális vonzásköretű családi vállalkozások is.

A szövetség adatai alapján a több mint háromszáz európai vidám- és élménypark együttesen 50 ezer főt foglalkoztat, évente 8,6 milliárd euró bevételt termel, és 145 millió látogatót vonz.

Kapcsolódó cikkek