Visszatér az igazi hőség

Visszatér az igazi hőség

Az Országos Meterorológiai Szolgálat (OMSZ) közzétette legfrisebb előrejelzését. Mutatjuk, mi áll benne.
“Előrejelzés az ország területére szombat estig

Sok napsütésre és általában csak kevés felhőre számíthatunk, de pénteken napközben átmenetileg megnövekszik fátyolfelhőzet. Csapadék az ország nagy részén nem lesz, legfeljebb ma a késő délutáni, esti órákban az északkeleti határ közelében alakulhat ki zápor, esetleg zivatar. A nyugati, délnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik, majd éjszakára mindenütt mérséklődik a légáramlás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 18 fok között alakul, de az északi völgyekben ennél hűvösebb is lehet.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 29 és 34 fok között várható.

Időjárási helyzet Európában

A Botteni-öböl felett ciklon örvénylik, amelynek hidegfrontja a Baltikumban, Lengyelországban és Dániában felhős időt, és több helyen csapadékot okoz. A front mögött több fokkal hűvösebb levegő áramlik a Skandináv-félsziget fölé, arrafelé általában 20 fok alatt alakulnak a maximum-hőmérsékletek. Kontinensünk nagyobb részén anticiklon alakítja az időjárást, a legtöbb helyen napos, kellemes nyári idő uralkodik. 35 fok feletti csúcsérték mindössze Spanyolország és Franciaország egyes részein, illetve a Balkán-félszigeten fordul elő. A Kárpát-medence időjárásában szombat estig érdemi változás nem valószínű, marad a napos, nyári idő” – olvasható a közleményben.

Kapcsolódó cikkek