Ilyen idő várható most

Ilyen idő várható most

Kiadták az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) legfrissebb jelentését.
Időjárási helyzet Európában:

Továbbra is egy ciklonális mező örvénylik kontinensünk déli, délkeleti részén. A hozzá tartózó frontálzóna mentén változatosan alakul a csapadék eloszlása. Az Ibéria-félsziget északi részén továbbra is szállingózik a hó, keletebbre a Földközi-tenger térségében eső, zápor, a Balkán-félszigeten már ismét havazás a jellemző. Szárazföldünk északi felén is ciklonok alakítják az időjárást. A légörvények közé magasnyomás ékelődik be, így kontinensünk középső országaiban nyugodt időjárás uralkodik. A Kárpát-medence időjárását hétfő estig egy mediterrán ciklon alakítja, előbb délen, majd keleten kisebb havazás, hószállingózás valószínű.

Várható időjárás az ország területén hétfő estig:

Felhős idő várható, a déli megyékben havazás várható, számottevő friss hóréteg Baranyában és a délnyugati határ mentén alakulhat ki, máshol legfeljebb hószállingózás fordulhat elő. Éjszaka vékonyodni kezd a felhőzet északnyugat felől, a havazás továbbra is kitart délen, délkeleten. Hétfőn tovább szakadozik, csökken a felhőzet, így az ország északi, északnyugati felén gyengén felhős, napos idő valószínű, de dél felé haladva egyre több és vastagabb felhővel találkozhatunk. Ezeken a vidékeken hószállingózás, kisebb havazás, délkeleten átmeneti havas eső is előfordulhat, majd estére kelet, délkelet fölé összpontosul a csapadéktevékenység. Az északi, északkeleti szél vasárnap mérsékelt marad, hétfőn már helyenként megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és -8 fok között alakul, de a fagyzugokban ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn -1 és +4 fok között várható, a naposabb északi részeken lesz a melegebb.

Kapcsolódó cikkek