Azt írták, a feladat ezúttal valamely magyar tájegység hagyományos farsangi ételsorának elkészítése lesz. A szervezők az ország minden részéből várják azon három plusz egy tagú csapatok nevezését, amelyek a versenykiírásban megadott szempontok alapján vállalják egy felnőtteknek szánt háromfogásos ebéd megtervezését, elkészítését és tálalását.
A menü nettó nyersanyagköltsége adagonként legfeljebb 650 forint lehet.
A résztvevőknek, az évszakhoz köthető szokások, hagyományos ízek megőrzése mellett, törekedniük kell az ételek korszerűsítésére, az étkezési kultúra fejlesztésére, valamint a hazai, friss alapanyagok népszerűsítésére.
“A közétkeztetés korszerűsítését előmozdító ötleteik megvalósításához a versenyzők a versenyt támogató szervezetek által delegált, elismert szakmai mentorok segítségét vehetik igénybe”
– írták.
Az immár nyolcadik alkalommal megvalósuló közétkeztetési szakácsversenyt a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség és a Nébih közösen szervezi. A többfordulós verseny fővédnöke Nagy István agrárminiszter, Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára és Oravecz Márton, a Nébih elnöke.