Párlatrajongók figyelem!

Párlatrajongók figyelem!

Megnyitotta kapuit a IX. Budapesti Pálinkafesztivál a Városháza Parkban, ahol négy napon 27 kiállító több mint 400 féle párlata, valamint számos koncert és egyéb program várja a közönséget.

A Városháza Parkba visszaköltözött programsorozat főszereplői idén a körtepálinkák lesznek. A körte ihletésű édességek és ételek mellett a körtés pálinkakülönlegességek kapják a legnagyobb hangsúlyt, köztük a hazai pálinkafőzdék párlatainak házasításából született Év Körtepálinkája, amelyet először a fesztiválon kóstolhat meg a közönség – közölték az MTI-vel a szervezők. A pálinkafesztiválon résztvevő főzdék kínálatából természetesen a többi gyümölcsből készült pálinka is képviselteti magát. Az Árpád és Vadász Pálinka például igazi újdonságként Árpád dupla ágyas barackpálinkával, a Zsindelyes Pálinkaház diólikőr-különlegességgel, a Matheus Szóráth Pálinkaház szűretlen, speciálisan gyümölcságyon, eperfa hordóban érlelt, 44 százalékos Fruits Fürtös Meggyel, a Schiszler Pálinka pedig a belga csoki és az Alföld gyümölcseinek legjavát őrző pálinkaházasításával készül a belvárosi rendezvényre.

A belépőjegyek mellé két kupicára jogosító kupon is jár, amelyek közül az egyikkel a debütáló Év Körtepálinkáját kóstolhatják meg a látogatók, a másikat pedig a kiállítók bármelyikénél beválthatják egy különleges italra. Az egész estés jó hangulatot a több száz párlat mellett zenés produkciók sokasága garantálja a fesztiválon. 
A pálinkázást kísérő dallamokat többek között az Óriás frontembere, az Isten Háta Mögött gitárosa, Egyedi Péter szolgáltatja majd. Szintén gitárjával érkezik a HalottPénz zenekar énekeseként ismert Járai Márk, aki popzenei kalandozásai mellett Cseh Tamás munkásságából is ihletet merít.

A zenei formációk sem maradnak ki a kínálatból: az Intim Torna Illegál a kádból kínált pálinkát ezúttal akusztikus koncerttel köríti, de a látogatók fültanúi lehetnek a Brezánszky Ágnes, Dely Róbert és Busák Attila alkotta Favela trió dzsessz-sztenderdeket feldolgozó, improvizatív előadásának is. Rajtuk kívül a Simon and Garfunkel életművét megidéző Kodachrome, a Kardos Dániel és Horváth Márk Duó, Hangácsi Márton és Pátkai Rozina is hangulatos koncerttel készül a hétvégére.
 A fesztivál részletes programja és további információk megtalálhatóak a honlapon.

Kapcsolódó cikkek