Közös családi Örömnap Óbudán

Közös családi Örömnap Óbudán

Mosolygós pár

Nagy Ágnes orvos-életmódszakértő, a rendezvény főszervezője elmondta, hogy az Örömnap helyszíne a hatalmas zöldterülettel rendelkező óbudai TUE (Torna Utánpótlás Egyesület) sportpálya lesz. A programot úgy állították össze, hogy a családok minden tagja jól érezze magát és minél több mozgásformát kipróbálhassanak, legyen az tánc, dzsúdó, golf vagy éppen foci. A nap 10 órakor kezdődik Katus Attila aerobik világ és Európa-bajnok, ébresztő tornájával. Utána különféle mozgásformákat, sportágakat próbálhatnak ki a látogatók. Az Örömnap táncpartyval ér véget, amelyen egy kubai zenekar játssza a pezsdítő latin ritmusokat. 

Katus Attila

Katus Attila

Egész nap várja a családokat a baba-mama sziget, ahol például gyermekjógával, ovis vagy épp gerinctornával ismerkedhetnek a kicsik és szüleik. Számos családi sportvetélkedőt is rendeznek, emellett lesz például rendőrkutyás és motorosmentő-bemutató is. A sporttársai körében dr. Ágiként ismert orvos-életmódszakértő felhívta a figyelmet az egészségügyi szűrésekre, amelyek között lesz például lúdtalp és gerincvizsgálat, táplálkozási tanácsadás, fáradtságteszt. Az érdeklődők emellett megismerkedhetnek különféle stresszkezelési praktikákkal, készíttethetnek grafológiai elemzést, valamint kaphatnak magyar és japán életmódtippeket is. Emellett szakértők előadásokat tartanak a stressz testet, lelket érintő veszélyeiről, a terápia lehetőségeiről. 

Aerobik a hölgyeknek

Aerobik hölgyeknek

Az  óbudai Mozgás- és Örömnap célja, hogy felhívja az emberek figyelmét a sport, a mozgás betegségmegelőzésben játszott szerepére és ráébressze az embereket arra, mennyire fontos mindezt mindennapi életükbe is beilleszteniük, vagyis rendszeressé tenniük. Azért kapta a rendezvény az Örömnap címet, mert azt is tudatosítani akarják az emberekben, hogy a mozgás öröm, tehát a mindennapi stressz ellen is hatékony orvosság. Az orvos életmódszakértő kiemelte, hogy húsz perc mozgással már endorfin, örömhormon szabadul fel a szervezetben és azt szeretné, ha jövő szombaton ezt a rendezvény résztvevői is megtapasztalnák. “A mozgás, a mondta a szakember.

A Mozgás és Örömnap megvalósítása, az esemény sportszakmai támogatója a Nemzeti Szabadidősport Szövetség, a fővédnök pedig Czene Attila sportért felelős államtitkár, mely egyben a Nemzeti Erőforrás Minisztérium kiírt pályázata. A jövő szombati rendezvény egy országos kampány első állomása. A tervek szerint Budapest más helyszínein és vidéken, például Szentendrén, Egerben, Kaposváron és Szegeden is megtartanák a jövőben az Örömnapot.