Hazánk első vitorlás családi napja a Balatonnál

Hazánk első vitorlás családi napja a Balatonnál

Vitorlás pár

Halenár István ötletgazda főszervező elmondta, hogy olyan új, szezonnyitó rendezvényt szeretne a Balatonnál meghonosítani, amely eddig hiányzott a palettáról, és amely közelebb hozza a vitorlástársadalmat, valamint a vitorlázást a lakossághoz települések bemutatóival és egyéb attrakciókkal egybekötve. A rendezvény a vitorlázás köré felépített programokban bővelkedő komplex családi nap.

Gyerekprogramok bohóccal

A nap főeseménye lesz a I. Groupama Nemzeti Település Kupa, a Balatoni Hajózási Zrt. lellei kikötőjéből induló nagyhajós túraverseny, ahol a résztvevők egy-egy szívükhöz közelálló települést képviselve mérhetik össze tudásukat, de lehetőséget kapnak településhez köthető civil szervezetek, cégek, sportegyesületek is az indulására. A vízen zajló versenyt számos szárazföldi esemény kíséri majd. Egyebek közt a vitorlázás szaktekintélyei tartanak szakmai bemutatókat és vitorlázó közéleti személyek élménybeszámolóin lehet majd részt venni.

Lehetőség nyílik egyebek közt sétavitorlázásra, bor és pálinkakóstolásra. A rendezvény részeként főzőversenyt is tartanak, amelyen településeket képviselő csapatok indulhatnak helyi specialitásokkal. A gyerekeket külön rendezvénysátor várja számos programmal, a vitorlásverseny lefújását követően pedig sztárfellépők szórakoztatják a vendégeket. A rendezvény főszereplői a települések lesznek, amelyek számára lehetőség nyílik a nyári programkínálatuk népszerűsítésére, kulturális csoportjaik, szervezeteik műsorainak bemutatására.

Vitorlások a kikötőben

A szervezők a szponzorok támogatásával megrendezett rendezvényre közel száz nevező hajót és nyolc-tízezer látogatót várnak. Terveik szerint a 2011-es BalaTour nap a következő években a nyár egyik meghatározó eseményévé válhat.  Az esemény fővédnöke Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, védnökei Gál József, az első magyar vitorlás földkerülő, valamint Hajdú B. István sportriporter. A rendezvénnyel és a nevezésekkel kapcsolatban további információk awww.balatour.com honlapon olvashatók.

Kapcsolódó cikkek