Európa-bajnokságok és Forma-1 a hazai kínálatban

Európa-bajnokságok és Forma-1 a hazai kínálatban

Korosztályos világbajnokságnak, olimpiai selejtezőnek, Európa-bajnokságoknak, továbbá világkupa- és Grand Prix-viadaloknak, illetve hagyományosan a Forma-1-es futamnak ad otthont a többi között jövőre Magyarország.

A sort januárban az U18-as divízió I-es női jégkorong-világbajnokság nyitja Miskolcon, majd Győrben evezős ergométeres Európa-bajnokságra kerül sor. Februárban a Papp László Budapest Sportarénában rendezik a jégkorong olimpiai selejtezőtornát, Győrben pedig az olimpiai kvalifikációs 10 méteres sportlövő Eb-t.

Márciusban a Davis Kupa euro-afrikai zónájának I-es csoportjába 16 év után feljutott férfi teniszválogatott Izrael csapatát fogadja, míg októberben Budapest ad otthont az asztaliteniszezők egyéni Európa-bajnokságának.

Az év folyamán vívásban, asztaliteniszben, öttusában, sportlövészetben, cselgáncsban, triatlonban és nyíltvízi úszásban is rendeznek világkupa-, Grand Prix- vagy World Tour-viadalt Magyarországon, de a februári kötöttfogású birkózó Magyar Nagydíj, a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntője, a férfi vízilabda BL Final Six vagy a júliusi Red Bull Air Race és a Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíj keretében is itt vendégeskedik a sportági világelit.

Májusban az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) kongresszusára Budapesten kerül sor.

A külföldi események közül kiemelkedik az augusztusi olimpia Rio de Janeiróban, továbbá júniusban Franciaországban a labdarúgó Európa-bajnokság, amelyen 44 év után a magyar válogatott is pályára lép.

Kapcsolódó cikkek