Sikerként könyvelték el a borsodi előválasztást a szocialisták

Sikerként könyvelték el a borsodi előválasztást a szocialisták

A borsodi időközi országgyűlésiképviselő-választás az ellenzéki összefogás sikeres próbája volt. Ezt mondta Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke vasárnap.

Tóth Bertalan úgy fogalmazott, egy hagyományosan fideszes körzetben, szoros küzdelemben maradt alul az időközi választáson Biró László, az ellenzéki összefogás közös jelöltje. Azonban a választást mégis az ellenzéki összefogás eredményes próbájának tekintik, hiszen a jelöltjük “derekasan küzdött”, a kampányba pedig minden ellenzéki párt rengeteg munkát fektetett – tette hozzá.

Köszönetet mondott az ellenzéki pártoknak, a választóknak és a “demokráciaőröknek”, akik felügyelték a szavazás tisztaságát, köztük az MSZP elnökhelyettesének, Komjáthi Imrének, valamint a Momentum elnökének, Fekete-Győr Andrásnak, akik szavazóköri delegáltként dolgoztak.

A szavazati arányok azt is megmutatták, hogy egyre többeknek van elegük a Fidesz-rezsim megfélemlítő, csak a saját kiszolgálóit segítő politikájából – írta Tóth Bertalan. Hozzátette: növelni kell az ellenzéki szavazók számát, a jelöltkiválasztás során alkalmazni kell az előválasztás intézményét, és egységesen kell fellépni a Fidesz-uralommal szemben.

“Ha az ellenzék közös jelöltekkel, közös listával, közös miniszterelnök-jelölttel és közös programmal lép fel a 2022-es választásokon, ledönthetik a Fidesz elnyomó uralmát, és építhetnek egy szebb országot, amely esélyteremtő, igazságos, szabad, szolidáris és zöld”

– írta az MSZP társelnöke.

Kapcsolódó cikkek