Folytatni kell a Fidesz és a KDNP együttműködését

Folytatni kell a Fidesz és a KDNP együttműködését

Harrach PéterHarrach Péter

Harrach Péter szerint a jövőben is folytatni kell a Fidesz és a KDNP együttműködését. A KDNP frakcióvezetője a kisebbik kormánypárt Pest megyei szervezetének szombati fővárosi tanácskozásán kiemelte, a Fidesz-KDNP együttműködése eredményes, és az érdekek kölcsönös tiszteletben tartásán alapul.

A KDNP frakcióvezetője a kisebbik kormánypárt Pest megyei szervezetének szombati fővárosi tanácskozásán kiemelte, a Fidesz-KDNP együttműködése eredményes, és az érdekek kölcsönös tiszteletben tartásán alapul. Ezt az együttműködést folytatni kell – tette hozzá. Ugyanakkor mindezt csak úgy érdemes tenni, ha mindkét szervezet megőrzi a maga identitását, és azokat az értékeket, amiket képvisel, hozza az együttműködésbe. A KDNP akkor jó szövetségese a Fidesznek, ha igazán kereszténydemokrata – mutatott rá. Utalva a közelgő EP-választásra kitért arra is: ahhoz, hogy a magyar érdekeket képviseljék, és Európát megfelelően formálják, az kell, hogy Fidesz-KDNP politikusai legyenek többségben. Egyedül a határozott, de józan képviselet, ami eredményre vezet Európában – hangoztatta. Harrach Péter a kereszténydemokrácia alapelveiről és politikai alapvetésükről szólva kiemelte az emberi méltóság tiszteletét, a szolidaritás képviseletét, és az igazságosságot, hogy minden társadalmi réteg megkaphassa, ami neki jár.

Szűcs Lajos, a Fidesz Pest megyei elnöke felidézte azt a szövetségi politikát, amit a Fidesz 2003-ban elkezdett. Kiemelte, az áprilisi választáson a 12 megnyerhető egyéni kerületből mindet “behúzták”, és a megyében az országos átlagot meghaladó a kereszténydemokrata képviselet. Mint kifejtette: 273 587 szavazat érkezett a 12 jelöltre, s 104 902 szavazat volt, amivel pluszban tudtak a listás eredményekhez hozzájárulni. Ez utóbbi nagyon komolyan segítette a kétharmados többséget – mutatott rá. Szólt arról is, az EP-választáson bő egy hét múlva összmagyar listára lehet majd szavazni, a történelem során először. Nagyon komoly tétje van a voksolásnak, nem csak azért, mert szeretnék bebizonyítani, hogy április 6-a nem véletlen baleset volt, ahogy a szocialisták szeretnék beállítani, hanem egy jól felépített terv része – mondta. Fontos, hogy a keresztény értékek az európai értékekkel együtt többségben maradhassanak, és hogy olyan emberek képviseljék Magyarországot az EP-ben, akik jó hírünket viszik  el – hangsúlyozta a kormánypárti politikus.