Új munkahelyek csökkent munkaképességűeknek

Új munkahelyek csökkent munkaképességűeknek

Ötven, csökkent munkaképességű embernek biztosít szerdától napi négyórás foglalkoztatást a Bélapátfalvi Idősek, Fogyatékosok Otthona és Módszertani Intézetben a budapesti székhelyű KÉZMŰ Fővárosi Kézműipari Nonprofit Kft. 

Horváth László, a Heves Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott közölte, az intézet lakói és a környéken élő, csökkent munkaképességű emberek az első időszakban díszpárnákat tömnek, majd más ajándéktárgyak összeállítását végzik. A tevékenységet egy koordinátor és hétfős személyzet is segíti. Azt is elmondta, az intézmény 2006 óta biztosít a lakói számára szociális foglalkoztatást. Kezdetben 4, illetve 6 órában az intézet területén található asztalos-, kerámia-, textil- és műanyagműhelyek, az üvegház, majd a takarítási tevékenységek teremtettek erre módot.

Az elmúlt év nyarától, a kormányhivatal aktív közreműködésével jelentősen bővültek az otthonban a foglalkoztatási lehetőségek és most újabb 58 munkahely jött létre az intézményben. Ez annál is inkább fontos, mert a térségben korlátozottak a csökkent munkaképességűek elhelyezkedési esélyei – mondta Horváth László.