forrás: pixabay.com

Pályázat a kisebb hentesüzleteknek

Pályázat a kisebb hentesüzleteknek

A kisebb hentesüzleteknek is problémákat okoz, hogy az ukrajnai háború és "az elhibázott brüsszeli szankciók" miatt az egekbe emelkedtek az energiaárak, ezért 4,5 milliárd forint keretösszegű pályázatot indított nekik a kormány. Ezt közölte pénteki Facebook-bejegyzésében Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, aki a megosztott videóban egy piaci húsboltot látogatott meg.

“A kormány elkötelezett a családok és a vállalkozások támogatása mellett”

– hangsúlyozta posztjában Szentkirályi Alexandra. Hozzáfűzte,a pályázaton azokat a mikrovállalkozásokat támogatja a kormány, amelyeknek van lezárt üzleti évük, emellett vállalják, hogy legalább 2023. december 31-ig folytatják tevékenységüket, továbbá nem állnak felszámolási, végelszámolási vagy kényszertörlési eljárás alatt és nincs köztartozásuk.

A Kenyeret a péktől, húst a hentestől című videóban a kormányszóvivő elmondta, a felkeresett hentesüzlet is olyan mikrovállalkozás, amely igyekszik támogatást igénybe venni.

Mint kiderült, már be is adták a pályázatot. A vállalkozó Szentkirályi Alexandra kérdésére arról beszélt, hogy a legnagyobb nehézséget nekik is a villany és a gáz ára okozza, de van néhány teherautójuk is, mert sok helyre szállítanak, és ezeknek is nagy a költsége. A kormányszóvivő érdeklődött a költségek növekedéséről, a vállalkozó pedig úgy felelt, hogy nagyjából százezerről hatszázezer forintra nőtt az áramszámlájuk. Szentkirályi Alexandra azt is kérdezte, hogy a koronavírus-járvány, majd az energiaválság idején mennyire sikerült megtartani a csapatot, a vállalkozó erre bemutatta a már tizenhat, illetve húsz éve vele dolgozó kollégáit, annak érzékeltetésére, hogy állandó a csapat, kitartanak mellette.

“A támogatás azonban nagy segítség”

– jelentette ki a húsbolt vezetője.

Kapcsolódó cikkek