illusztráció, fotó: pixabay.com

Új vezér került a MET Csoport élére

Új vezér került a MET Csoport élére

A MET Csoport Igazgatósága Lakatos Benjamint választotta meg új elnöknek. Ezt közölte a svájci központú energiavállalat csütörtökön.

Lakatos Benjamin 2022. november 30-i hatállyal váltja az igazgatóság elnöki pozíciójában Lantos Csabát, aki 13 évig töltötte be a posztot. Lantos Csaba energiaügyi miniszter lett. A közlemény szerint Lakatos Benjamin 2018-ban lett a vállalat többségi részvényese, amikor a MET a menedzsment tulajdonában lévő céggé alakult. Jelenleg a MET 90 százalékban a menedzsment, 10 százalékban pedig a szingapúri központú Keppel Infrastructure tulajdonában áll.

A svájci központú MET Csoport európai integrált energiavállalat, tevékenysége kiterjed a földgáz- és az árampiacra, valamint energetikai eszközök kivitelezésére és működtetésére is.

Leányvállalataival 13 országban van jelen, 27 ország gázpiacán és 22 nemzetközi kereskedelmi ponton aktív. A cégcsoport konszolidált árbevétele 2021-ben 18,1 milliárd euró volt, a kereskedett gázmennyiség 55 milliárd köbmétert, a kereskedett árammennyiség több mint 50 TWh (terawattóra) tett ki.

Kapcsolódó cikkek