forrás: pixabay.com

A befektetők fele a környezeti szempontokat is figyelembe veszi

A befektetők fele a környezeti szempontokat is figyelembe veszi

A befektetők 49 százaléka már a környezeti, társadalmi és vállalatirányítási (ESG) szempontokat is figyelembe veszi pénzügyi beruházásainál. Ez derül ki az EY könyvvizsgáló legújabb kutatásából.

A beruházásokat kezelő cégek alig harmada állította azt, hogy kizárólag a profitszerzés érdekli. A kutatás szerint a munkavállalókkal való nem megfelelő bánásmód és a környezet védelmének elhanyagolása a leggyakoribb kizáró okok egy befektetési portfolió kialakításakor.

“Európában az intézményi befektetők döntő többsége (92 százaléka) rendelkezik fenntarthatósági irányelvekkel, amivel megelőzik az ázsiai (67 százalék) és az észak-amerikai (64 százalék) szereplőket”

– ismertette a társaság.

“Ezeknek a szabályzatoknak azonban mindössze bő harmada kötelezi az adott társaságot arra, hogy tájékoztasson ESG-kezdeményezéseiről”

– tette hozzá.

Az EY felmérése keretében 2020. június és október között világszerte 127 magántőke-társaság menedzserével és 72 intézményi befektetővel készített interjút, akik összesen 1800 milliárd dollárnyi befektetést kezeltek.

Kapcsolódó cikkek