a gólyatöcs fokozottan védett madár, fotó: pixabay.com

Ha szereti a madarakat, itt a helye

Ingyenes családi napot, természetismereti fesztivált rendeznek Szeretjük a madarakat címmel május 11-én, szombaton a Gödöllői Királyi Kastélyban.

Az esemény a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) megalakulása 50. évfordulójához kapcsolódó ünnepi sorozat része. A rendezvény kiegészül az Év Fajai Fesztivállal, a madarak és fák napja programokkal, a nemzeti parkok és az MME partnereinek bemutatkozásával – közölték a szervezők hétfőn.

A fesztivál több mint negyven stand gondoskodik a játékos ismeretszerzésről, tizennyolc előadás nyújt betekintést a természetvédelmi problémákba és megoldási javaslatokba.

Lesznek madárgyűrűzési bemutatók, madárismereti séták, kiállítások mutatják be az év fajait és Magyarország természeti értékeit, emellett odúszerelés és festés színesíti a programot. Az érdeklődők betekintést kaphatnak a nemzeti parkok munkájába, megismerhetik az idén 50 éves MME szakosztályait, fajmegőrzési és természetvédelmi programjait.

A menetleveles láncjátékban húsz-húsz ajándékcsomagot sorsolnak ki a menetlevelet leadók között.

A szombaton 10 órakor kezdődő programsorozaton a Gödöllői Királyi Kastélyban és parkjában jelen lesznek az MME, a Természetvédelmi Világalap (WWF), a Greenpeace, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) képviselői, a díszteremben a HalVirág Bábszínház és a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ tart bábelőadást.

Kapcsolódó cikkek