illusztráció

Zseniális ötletek születtek egy mindenkit érintő problémára

Zseniális ötletek születtek egy mindenkit érintő problémára

Tíz lelkes csapat, ötven diák, nyolc önkéntes mentor, négy zsűritag és három dobogós csapat a nap végén. Ez az egyenlege a november 10-én megrendezett Citi-Junior Achievement Magyarország Online Innovációs Napnak. A rendezvényen részt vevő középiskolás diákok az eddigi évekhez hasonlóan, most is egy újabb kihívással találták szembe magukat, melynek középpontjában egy mindannyiukat érintő probléma állt.

A JAM és a Citi szokásos tanévközi eseményét idén a kialakult járványügyi helyzethez alkalmazkodva immár második alkalommal rendezték meg, ezúttal online formában, de így is hatalmas érdeklődés és lelkesedés övezte.

A diákoknak 4-5 fős csapatokat alkotva egy olyan stratégiai ötletet kellett kidolgozniuk, mellyel a munkavállalóik ellátásához konyhát, étkezdét üzemeltető vállaltok minimálisra csökkenthetik az élelmiszerpazarlás mértékét.

A mindannyiunkat érintő társadalmi probléma kiküszöbölésére irányuló ötletek tökéletesítésben a gazdasági élet különböző területein tevékenykedő 8 mentor segített. A nap végére jól átgondolt, nem hétköznapi megoldások születtek, igen nehéz döntés elé állítva ezzel a zsűrit.

“A dobogó első helyére a Nyíregyházi SZC Széchenyi István Technikum és Kollégium csapata állhatott, szorosan mögöttük második helyen a Gönczi Ferenc Gimnázium, harmadik helyen pedig a Közgazdasági Politechnikum Alternatív Gimnázium tanulói végzett”

– olvasható a Junior Achievement Magyarország közleményében.

Kapcsolódó cikkek