fotó: pixabay.com

Mintaházpark segíti az otthonteremtőket

Mintaházpark segíti az otthonteremtőket

Előzetes költségbecsléshez kötik az állami közbeszerzési eljárásokat, digitalizálják az épületinformációs adatokat, látogatóközponttá fejlesztik a szentendrei Nemzeti Mintaházparkot, és 24 milliárd forinttal töltik fel a következő két évben a korszerűsítési pályázatok forrását az új építésgazdasági stratégia szerint. Ezt írta a Világgazdaság csütörtökön.

A kormány konkrét forrásokat rendelt a már elfogadott Nemzeti fenntartható építésgazdasági stratégia megvalósításához szükséges határidős feladatok többségéhez a Magyar Közlönyben megjelent, már hatályos rendeletében – írta a lap, hozzátéve: döntöttek arról is, hogy létre kell hozni az építési-bontási hulladékok újrahasznosítási arányát javító központokat.

A cikk szerint régóta szorgalmazott cél valósulhat meg az építőanyagok és építési termékek minőségbiztosítási és tanúsítási rendszerének kiépítésével, amelyhez az állami hátteret az ÉMI Nonprofit Kft. adja.

Az ÉMI 1,5 milliárd forintot kapott a szentendrei Nemzeti Mintaház Park továbbfejlesztésére, a látogatóközponttá alakuló területen az építtetők és az épülethasználók megismerhetik a modern, fenntartható, elérhető árú építési technológiákat, termékeket, eljárásokat, és itt  fogják bemutatni a Nemzeti mintaterv-katalógusba beválogatott épületeket is – írta a Világgazdaság.

Kapcsolódó cikkek