Innovációs tudástranszfer programot indított az IBM

Innovációs tudástranszfer programot indított az IBM

Nemzetközi innovációs tudástranszfer programot indított az IBM Magyarország, az IBM Corporate Service Crops (CSC) elnevezésű küldetésben az IBM 14 szakértője 4 magyar szervezettel dolgozik majd együtt egy hónapig az érintett szervezetek innovációján. A hírt Rehus Péter, az IBM Magyarország országigazgatója jelentette be kedden.

Szepesi Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára a programot kitűnő lehetőségnek nevezte az innováció előmozdítása érdekében. Hangsúlyozta,

egy multinacionális vállalat hazai ágának a sikere az ország sikere.

Magyarország az itt működő nemzetközi nagyvállalatokra mint “nemzeti bajnokokra” tekint, hiszen a foglalkoztatáshoz, a GDP-hez, az üzleti kultúra fejlődéséhez járulnak hozzá. Az a nagy kérdés szerinte, hogy ez a tudás és érték hogyan válik az egész társadalom számára hasznossá. Az IBM programjához hasonló kezdeményezések abban segítenek, hogy az ország egésze, a legkisebb falvak is élvezni tudják a világ fejlődésének előnyeit – mondta.

Rehus Péter, az IBM igazgatója elmondta, négy szervezettel indítják el Magyarországon az első nemzetközi programot, amelyben

tudástranszferrel  segítik a szervezeteket és a közösségeket céljaik hatékonyabb elérésében.

Az IBM globális csapatában 8 országból érkeztek szakértők, akiket több száz jelentkező közül választottak ki. Az önkéntesek, akik egy hónapot dolgoznak majd közösen a négy szervezettel, Brazíliából, Kanadából, Hongkongból, Indiából, Fülöp-szigetekről, az Egyesült Arab Emírségekből, az Amerikai Egyesült Államokból, és Vietnámból érkeztek Magyarországra – ismertette.

A rendezvényen bemutatkoztak az IBM CSC csapatok, a fogadó szervezetek, és projektjeik. A programban részt vesz az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ), a projektjük címe a Mesterséges intelligencia és adat tudomány központ stratégia kifejlesztése.

A másik résztvevő szervezet a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központja (BME-FIEK), amely az Interaktív digitális ökoszisztéma keretrendszer fejlesztésével foglalkozik majd.

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) tervei szerint 5 éves vállalkozásfejlesztési programot dolgoz ki a fiatalok és nők aktívabb bevonására a vállalkozói szektorba. Az Impact Hub Budapest pedig az e-learning oktatási program kidolgozását vállalta a vállalkozói ismeretek fejlesztésére, elsősorban Budapesten kívül élő vállalkozó nők számára.

Kapcsolódó cikkek