evezős (illusztráció), fotó: pixabay.com

Tíz ország 620 versenyzője nevezett az idei evezős évadnyitóra

Tíz ország 620 versenyzője nevezett az idei evezős évadnyitóra

Szombaton rendezik meg a magyarországi evezős évad nyitányának számító 31. gróf Széchenyi István Emlékversenyt és 11. Nemzetközi Budapest Kupa Regattát, amelyre tíz ország 82 csapatából 620 versenyző adta le a nevezést. Erről tájékoztatták a szervezők pénteken a médiát

Idén is nagy érdeklődés övezi a Danubius Nemzeti Hajós Egylet, a Budapesti Evezős Szövetség és a Magyar Evezős Szövetség által megrendezett regattát. A 3600 méteres táv az Óbudai-sziget északi csücskétől indul és a szigetmenti Duna-ágat követi, majd a budai Görzenál magasságában ér véget. A szervezők kiemelték, hogy a viadal mára már az európai evezős naptár stabil állomása, rövid története során 16 országból fogadott versenyzőket.

Az évadnyitón részt vesz a sportág több korábbi olimpikonja és világbajnoka, illetve egyre növekvő számban amatőr és egyetemista csapatok is jelen lesznek.

A különböző korosztályú és nemű nyolcasok egy üldözéses versenyben mérik össze tudásukat. A szervezők szerint minden versenyen teret kell biztosítani a fogyatékkal élő sportolóknak is a közös sportoláshoz, ennek érdekében a “Plusz egy kromoszóma” sprint ergométer futamban kiemelkedő sportolók a Down Alapítványtól érkező atlétákkal közös csapatokat alkotnak. Az esemény szombaton 10 órakor kezdődik.

Kapcsolódó cikkek