forrás: pixabay.com

Megvan az Ezüst szalag éjszakai túraverseny győztese

Megvan az Ezüst szalag éjszakai túraverseny győztese

A Prospex-Delta katamarán, Kaiser Kristóf és csapata nyerte az Ezüst szalag éjszakai túraversenyt. A győztes vitorlás 6 óra 15 perc 53 másodperc alatt tette meg a Balatonföldvár-Balatongyörök-Balatonföldvár távot a Spartacus Vitorlás Egylet idén hatodik alkalommal megrendezett viadalán.

Kaiser Kristóf a verseny történetében az első olyan kormányos, aki másodszor nyert: 2021-ben is az általa irányított katamarán lett az első. Ezúttal Munka Márton, Rauschenberger Miklós, Dávid Dániel Dávid, Haidekker Elemér Péter, Weidinger György és Bernula János volt tagja a csapatának.

A szervezők közlése szerint abszolút másodikként, mintegy 8 perces hátránnyal az RSM katamarán futott be Vándor Róbert irányításával, a harmadik pedig a tavalyi győztes Team Kaáli katamarán lett, amelynek Virág Flóra volt a kormányosa.

Az abszolút első egytestű hajó a Quantum Sails Trentasette lett, amely valamivel több mint kilenc órai vitorlázás után futott be. Az idei verseny a gyenge széljárás és a sokszínűség jegyében telt, a 18 órai, késő délutáni rajtnál keleties, később Balatonszemes táján délnyugati, majd Badacsonynál északnyugati, és a célvonal környékén ismét keleties szélben futott be az élmezőny. A viadalra, amely tökéletes edzést kínált a július 6-án rajtoló Kékszalag éjszakai szakaszára, 103 hajó nevezett.

Kapcsolódó cikkek