fotó: pixabay.com

Kihirdették a 25 fős keretet

Kihirdették a 25 fős keretet

Lisa Haley szövetségi kapitány és a szakmai stáb csütörtökön kijelölte a májusi, kanadai A-csoportos női jégkorong-világbajnokságra utazó 25 fős magyar keretet. A döntés értelmében három kapus, nyolc hátvéd és 14 csatár vehet részt a tornán.

A keretből húsz játékos volt ott a feljutással végződő 2019-es, hazai rendezésű divízió I/A vb-n. Szabó Fruzsina, Knee Sarah, Szamosfalvi Petra és Horváth Imola első felnőtt vb-jére készülhet.

“Voltak álmatlan éjszakáink a keret kijelölése előtt. Ez a legnehezebb része az edzői munkának”

– idézte Lisa Haleyt a szövetség közleménye.

“A szűkítés mindig stresszes helyzet, fárasztó mentálisan, de azzal, hogy már ennyivel a vb előtt kihirdettük a névsort, azt szeretnénk, hogy csak az előttük álló feladatra koncentráljanak a játékosok. Valamennyien óriási munkát végeztek az egész szezonban, mindent megtettek, hogy megmutassák, helyük van a csapatban. Azok is megérdemelték volna a kerettagságot, akik most kimaradtak, mert nagyon tehetségesek.”

Hozzátette, az alapján döntöttek, hogy ki áll készen ezen a szinten teljesíteni, ki tudja a legjobban segíteni a válogatottat. A szakvezető emlékeztetett arra, hogy a szezon során sohasem tudott a legerősebb kerettel dolgozni sérülések vagy klubelfoglaltság miatt, ám most ez is megadatik, és izgatottan várja a vb-felkészülés kezdetét.
A játékosok húsvét után kiscsoportokban kezdik el a felkészülést, míg a teljes keret április 12-től készül együtt a Tüskecsarnokban egészen az április 22-i utazásig. Három játékost, a kapus Révész Zsuzsit, valamint a csatár Pázmándi Zsófiát és Metzler Reginát vésztartalékként neveztek meg.

A női csapat története során először vesz részt az elit-vb-n Az eseményre május 6. és 16. között kerül sor Kanadában.

A magyar válogatott minden csoportmérkőzését közép-európai idő szerint éjfélkor játssza Truróban: május 7-én 0.00 órakor találkozik a cseh, 8-án a dán, 10-én a japán és 11-én a német együttessel. A negyeddöntőbe a legjobb három jut be. Az A-csoportos vb-t a koronavírus-járvány miatt először tavalyról idénre, majd idén áprilisról májusra halasztották.

A vb keret:

kapusok:
Németh Anikó (MAC Budapest), Szabó Fruzsina (MAC Budapest), Tóth Zsófia (KMH Budapest)

hátvédek:
Grkovic Jelena (KMH Budapest), Kiss-Simon Franciska (KMH Budapest), Mayer    Fruzsina (HTI Stars, kanadai), Németh Bernadett (MAC Budapest), Odnoga Lotti (Dartmouth College, amerikai), Pártos    Réka (MAC Budapest), Tóth Enikő (KMH Budapest), Knee    Sarah (KMH Budapest)

csatárok:
Dabasi Réka (KMH Budapest), Gasparics Fanni (MAC Budapest), Gowie Alexandra (MAC Budapest), Horváth Imola (MAC Budapest), Huszák Alexandra    (KMH Budapest), Kiss Andrea (MAC Budapest), Kreisz Emma (Stanstead College, kanadai), Jókai-Szilágyi    Zsófia (Lulea HF, svéd), Jókai-Szilágyi Kinga (Vienna Sabres, osztrák), Pintér Hanna (SDE Stockholm, svéd), Pintér Lili (SDE Stockholm, svéd), Rónai Alexandra (MAC Budapest), Seregély Míra (OHA, kanadai), Szamosfalvi Petra (KMH Budapest)

Kapcsolódó cikkek