fotó: pixabay.com

Jégkorong Erste Liga: indul a szezon

Jégkorong Erste Liga: indul a szezon

Szeptember 12-én indul a jégkorong Erste Liga 2020/21-es idénye. Így döntött csütörtöki rendkívüli ülésén a liga.

A sorsolást a tervek szerint a jövő hét elején publikálják. Jelenleg három klub – Dunaújvárosi Acélbikák, Újpest és a FTC-Telekom – pályára lépését akadályozza meg a koronavírus-fertőzés, a bajnokságot így azok a csapatok kezdik meg jövő héten, amelyek keretében nincs jelen a vírus, a többiek később játsszák le a mérkőzéseiket. Előreláthatólag az erdélyi csapatok magyarországi találkozókkal indítják az idényt.

A liga közleménye szerint a cél az, hogy a szezont a “normálishoz legközelebbi módon lehessen megtartani”, ez a sportág összes szereplőjének érdeke, ám a körülmények napról napra változnak.

“Fontos, hogy vegye mindenki komolyan a szabályokat. A játékosok és a stábtagok felelőssége a legnagyobb, hiszen nélkülük nincs bajnokság, így nekik kell legjobban vigyázniuk egészségükre és környezetükre. A magyar szövetség központi szinten megfogalmazott biztonsági előírásokat, a magyar és nemzetközi előírásokhoz igazítva, ám ezek betartása már a klubok felelőssége”

– áll a közleményben.

Sipos Levente, a magyar szövetség főtitkára az M1 aktuális csatornának elmondta, a csapatok olyannyira a kezdés mellett voltak, hogy döntésük szerint csak akkor maradnak el találkozók, ha egy együttesben 13 mezőnyjátékos plusz egy kapus sem áll rendelkezésre.

A sportvezető elárulta, a rajton vélhetően a három székelyföldi gárda – Brassó, Csíkszereda, Gyergyószentmiklós – mellett a Vasas, a MAC HKB, a Fehérvári Titánok és a DEAC léphet jégre, mert ezekben jelenleg nincs koronavírusos eset.

Kapcsolódó cikkek