fotó: Kovács Tamás/MTI

Szépen zárná az évet a magyar válogatott

Szépen zárná az évet a magyar válogatott

Bíró Attila szövetségi kapitány célja, hogy a magyar női vízilabda-válogatott szépen zárja az évet a szerdától vasárnapig Tenerifén zajló világliga Szuperdöntőjében.

“Az Európa-bajnokságot követően megvolt a kellő pihenő, a játékosok nagy része pedig új klubba igazolt, és úgy látom, a környezetváltás jótékony hatással van a játékukra. Azt gondolom, hogy mindenki nagy kedvvel és motivációval jött ide”

– idézte a szövetség honlapja a szakembert, akinek irányításával a tavalyi tokiói olimpián sporttörténelmi bronzérmet nyert a csapat, idén nyáron a hazai rendezésű világbajnokságon pedig második lett. Szeptemberben, a spliti Európa-bajnokságon az ötödik helyen zárt a csapat, amelyből ugyanakkor hiányzott a világ egyik legjobb játékosa, Keszthelyi-Nagy Rita, aki pihenőt kapott a kontinensviadalra, most azonban visszatér.

“Azt gondolom, az ő személye garanciát jelent arra, hogy nem leszünk gyengébbek, mint az Európa-bajnokságon, ennél fogva jobb eredményt is várok”

– fogalmazott Bíró Attila, aki a hosszabb távú célok szellemében a fiatal közül Neszmély Boglárkának, Baksa Vandának, Hajdú Katának és Pőcze Pannának is megadja a lehetőséget a bizonyításra. A szövetségi kapitány kiemelte: ez a világesemény egy fontos lépés abba az irányba, hogy letegyenek egy olyan alapot, amellyel a jövő évi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon és Európa-bajnokságon is jó eséllyel indul majd harcba a gárda a ötkarikás kvótáért. Hozzátette, szeretnék szépen zárni ezt az évet, amelynek csúcspontja a hazai vb-ezüst volt. A nyolccsapatos tornán a vb-ezüstérmes, olimpiai bronzérmes magyar válogatott a csoportkörben sorrendben Ausztrália, Spanyolország és Új-Zéland legjobbjaival találkozik. A másik csoportban az Egyesült Államok, Olaszország, Hollandia és Kanada válogatottja csatázik a két elődöntős helyért. A magyar csapat mérkőzéseit az M4 Sport élőben közvetíti.

A magyar női válogatott bő kerete:

kapusok: Magyari Alda (UVSE), Neszmély Boglárka (FTC)
mezőnyjátékosok: Baksa Vanda (UVSE), Faragó Kamilla (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (FTC), Hajdú Kata (UVSE), Keszthelyi-Nagy Rita (CN Mataro), Leimeter Dóra (FTC), Mahieu Geraldine (Dunaújváros), Máté Zsuzsanna (FTC), Parkes Rebecca (Eger), Pőcze Panna (FTC), Szilágyi Dorottya (Eger), Vályi Vanda (Padova)

A torna programja:

szerda:
A csoport:
Hollandia-Egyesült Államok 9.40
Kanada-Olaszország 13.00
B csoport:
Ausztrália-Magyarország 11.20
Spanyolország – Új-Zéland 14.40

csütörtök:
A csoport:
Kanada-Egyesült Államok 9.40
Hollandia-Olaszország 11.20
B csoport:
Ausztrália – Új-Zéland 13.00
Spanyolország – Magyarország 14.40

péntek:
A csoport:
Hollandia-Kanada 9.40
Egyesült Államok-Olaszország 13.00
B csoport:
Új-Zéland – Magyarország 11.20
Spanyolország – Ausztrália 14.40

szombat:
az 5-8. helyért 9.40 és 11.20
elődöntő 13.00 és 14.40

vasárnap:
a 7. helyért 9.40
az 5. helyért 11.20
bronzmérkőzés 13.00
döntő 14.40

Kapcsolódó cikkek