Megvédte címét a Ferencváros

Megvédte címét a Ferencváros

Az FTC-Telekom Waterpolo megvédte címét, mivel a férfi vízilabda ob I döntős párharcának harmadik felvonásán is legyőzte az A-Híd OSC Újbuda együttesét.

A szerdai, rendkívül szoros összecsapás csak ötméteresekkel dőlt el, a találkozó legjobbja a négygólos Varga Dénes volt. A Ferencváros, amely két hét múlva még érdekelt lesz a Bajnokok Ligája hannoveri nyolcas döntőjében is, története 23. bajnoki címét gyűjtötte be.

E.ON férfi ob I, döntő, 3. mérkőzés:

FTC-PQS Waterpolo – A-Híd OSC Újbuda 12-9 (1-2, 3-3, 2-1, 2-2, 4-1) – ötméteresekkel.
gólszerzők: Varga Dé. 4, Vámos 3, Mitrovic 1, illetve Hárai, Manhercz, Brguljan 2-2, Kovács Ge., Ukropina 1-1
A párharc végeredménye: 3-0 a Ferencváros javára.

Mindkét csapat jó védekezéssel kezdte a találkozót, az OSC rendkívül fegyelmezett volt hátul, elöl pedig koncentrált, ennek köszönhetően egy góllal vezetett az első negyedet követően.

A vendégek a második negyedben Hárai Balázs és Manhercz Krisztián emberelőnyös góljával növelték előnyüket, Varga Dénes ötméteresből volt közte eredményes. A Ferencváros Vámos Márton balkezes bombájával zárkózott fel, de Manhercz második találatával újra kétgólos volt az újbudai előny. A nagyszünet előtt Stefan Mitrovic révén ismét szépítettek a zöld-fehérek.

A nagyszünet után a Ferencváros “címvédő formába kapcsolt”, és két perccel a negyed vége előtt utolérte riválisát (6-6).

A zárófelvonás mindkét oldalon kapusbravúrral indult, de a Ferencváros jött ki ebből jobban, mert Vogel Soma védéséből Varga tudott megúszni és a mérkőzés során először vezetéshez juttatta csapatát. Az OSC emberelőnyből egyenlített. Az olimpiai bajnok Varga szinte azonnal válaszolt. A hazaiak bő három perccel a vége előtt több mint hatvan másodpercig támadhattak a kétgólos vezetésért, de nem jártak sikerrel, ezt pedig Hárai egy klasszisgóllal büntette meg (8-8). Az utolsó egy percben mindkét csapatnak lehetősége volt a győzelemre, ám az eredmény nem változott, így jöhettek az ötméteresek.

Ebben a hazaiak kezdtek. Varga Dénes magabiztosan bombázott a hálóba, a túloldalon Manhercz is higgadt volt. A második párban Vámos kíméletlen volt, Burián Gergely viszont a jobb kapufára lőtt. Aaron Younger is nagy erővel bombázott a hálóba, Salamon Ferenc lövését viszont Vogel Soma védte, így Kállay Márk találata eldöntötte a bajnoki cím sorsát.

A bajnokság végeredménye:
1. FTC-Telekom Waterpolo
2. A-Híd OSC Újbuda
3. Szolnoki Dózsa
4. ZF-Eger
5. PannErgy-Miskolci VLC
6. BVSC-Zugló
7. RacioNet-Honvéd
8. Debreceni VSE
9. PVSK-Mecsek Füszér
10. Metalcom Szentes
11. Tatabánya
12. AVUS Szombathely
13. UVSE Hunguest Hotels
14. Kaposvári VK
15. VasasPlaket
16. KSI

Kapcsolódó cikkek