„Az Eb ugyanolyan értékű, mint az olimpia”

„Az Eb ugyanolyan értékű, mint az olimpia”

Benedek TiborBenedek Tibor edzőkéntBenedek Tibor szerint a magyar vízilabdában az egyik legfontosabb feladat annak elérése, hogy az Európa-bajnokságnak ugyanolyan értéke legyen, mint az olimpiának.

A 40 éves, háromszoros ötkarikás aranyérmes erről azt követően beszélt az M1 Ma reggel című műsorában csütörtökön, hogy a sportági szövetség elnöksége megbízta: irányítsa ő az idén hátralévő két mérkőzésen a nyári londoni olimpián ötödikként végzett férficsapatot.Benedek 2010 áprilisa óta másodedzőként segítette Kemény Dénes szövetségi kapitányt, aki a múlt héten jelentette be, hogy kitölti ugyan az év végén lejáró szerződését, de nem folytatja tovább a munkát a nemzeti együttesnél.

“Dénessel úgy beszéltük meg, hogy közös munka lesz, s a klubok segítségére is számítunk a románok és az olaszok elleni, egy hónap múlva esedékes Világliga-mérkőzéseken fellépő csapat kijelölésében – mondta a még játékosként is aktív, balkezes pólós, aki izgalmas feladatnak nevezte megbízatását. – Nagyon vártam a lehetőséget, hogy egyszer első számú edzőként dolgozhassak, s megtisztelő, hogy ha csak egy hétig is, de a válogatott kispadján ülhetek. Az azonban a jövő kérdése, az új elnökségtől függ, hogy mi lesz januártól, ki lesz az új kapitány.” Benedek Tibor hozzáfűzte, örül, hogy nagyon sokan őt javasolják, s megfelelő embernek tartják arra, hogy a jövő csapatát felépítse, ám lesznek más jelöltek is rajta kívül.

“Az elnökség választ, de minden lehetőséget megragadok, hogy én kapjam meg az esélyt – mondta a három olimpiai bajnoki arany mellett világ- és Európa-bajnoki címmel is rendelkező Benedek, aki szakvezetőként két feladatot emelt ki, mint mielőbb megvalósítandót: “Évről évre kell koncentrálni, nem négy esztendőre, vagyis el kell érni, hogy az Eb-nek is ugyanolyan értéke legyen, mint az olimpiának. Amellett fiatalítani kell, s a válogatottba bekerülőknek már most, a románok és az olaszok ellen bizonyítani, hogy ott a helyük a csapatban.”

Kapcsolódó cikkek