Új tehetség csillaga ragyog a magyar foci egén

Új tehetség csillaga ragyog a magyar foci egén

Lázár BenceLázár BenceAz Újpest 3-2-re legyőzte a Kaposvárt hazai környezetben a labdarúgó Monicomp Liga 17. fordulójának szombati játéknapján. A meccs legjobbja a 19 éves, első NB I-es mérkőzésén két gólt is szerző Lázár Bence volt.

Monicomp Liga, 17. forduló:

Újpest FC-Kaposvári Rákóczi 3-2 (0-2). Szusza Ferenc Stadion, 3000 néző, v.: Iványi
gólszerzők: Peric (48., öngól), Lázár (53., 86.), illetve Peric (14.), Hegedűs (30.)
sárga lap: Ahjupera (32.), Mitrovic (40.), Matos (43., 84.), illetve Zahorecz (22.), Hegedűs (70.), Kulcsár (77.) kiállítva: Matos (84.)

Újpest:
   
Balajcza – Szokol, Rubus, Takács Z., Kiss Z. – Magos (Balajti, a szünetben), Matos, Mitrovic, Balogh (Tajthy, 88.)- Lázár, Ahjupera (Sitku, 79.)

Kaposvár:
    
Milinte – Gujic, Zahorecz, Grúz, Okuka – Balázs, Pedro (Grumic, 87.), Hegedűs, Pavlovic – Oláh (Kulcsár, 66.), Peric

Mészöly Géza, az Újpest vezetőedzője kényszerből, sérülések és távozók miatt tovább fiatalította amúgy is zsenge életkorú csapatát, így olyan, eddig “ismeretlen” fiatalok, mint Magos, Rubus, Balogh és Lázár is helyet kaptak a lila-fehérek kezdő tizenegyében. A rutinos futballistákból álló kaposváriak ezt ki is használták, okos játékkal tartották távol kapujuktól az újpesti fiatalokat, támadásban pedig sokkal precízebbek voltak, ugyanakkor vezető góljuk megszerzéséhez a hazai kapus, Balajcza hatalmas hibája is kellett. A szünetre Sisa Tibor együttese kétgólos előnyre tett szert.

A fordulást követően szinte azonnal szépített az Újpest, sőt néhány perccel később Lázár egyenlített. A hajrában Matos kiállítása miatt emberhátrányba került az Újpest, ennek ellenére a mindössze 19 éves, első NB I-es meccsén pályára lépő Lázár a 86. percben bombagólt lőtt, ezzel otthon tartotta csapatának a három pontot.

A találkozó előtt Solymosi Ernőre, a lila-fehérek korábbi harminckilencszeres válogatott játékosára emlékeztek, aki egy hete hunyt el.

Kapcsolódó cikkek