illusztráció, fotó: pixabay.com

Újra használhatják a hallgatók a Nyíregyházi Egyetem atlétikai csarnokát

Újra használhatják a hallgatók a Nyíregyházi Egyetem atlétikai csarnokát

A 2019-ben viharkárt szenvedett, majd 100 millió forintos kormányzati támogatással felújított sportlétesítményt pénteken adták át a nyírségi nagyvárosban.

Az eseményen Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, a térség fideszes országgyűlési képviselője köszöntőjében emlékeztetett, a városban csak Hernyónak nevezett csarnok felújítását tavaly kezdték el, a munkacsarnokként is használt létesítmény nagyon fontos szerepet tölt és töltött be a sportági edzések megtartásában, valamint a testnevelés és az edző szakos hallgatók képzésében.

Az atlétika alapsportág, minden más sportágat kiszolgál – jelentette ki az államtitkár, aki korábbi sportkarrierje során többször edzett ebben a csarnokban.

Szabó Tünde jelezte, Nyíregyházán már megépült az új fedett atlétikai csarnok, amelyben nemzetközi sporteseményeket, versenyeket és edzőtáborokat rendeznek, néhány hét múlva pedig az országos fedett pályás atlétikai bajnokságnak ad majd otthont. Halkóné Rudolf Éva, a Nyíregyházi Egyetem kancellárja a tájékoztatón elmondta, 2019 májusában viharos szél bontotta meg az egyetem atlétikai csarnokának tetőszerkezetét, egy újabb, szeptemberi viharkár miatt pedig teljesen használhatatlanná vált az épület. Az életveszélyesnek nyilvánított létesítményből nemcsak a hallgatóknak, hanem több, a csarnokot egyéb rendezvények megtartására használó sport- és civil szervezetnek is ki kellett költöznie.

“A helyreállításról minisztériumi határozat született, a munkálatokra 100 millió forintot fordítottak”

– mondta Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

A csarnok rekonstrukciós munkálatainak előkészítését 2020-ban kezdték el, a tető- és ponyvaszerkezet, a belső helyreállítási munkák idén januárban fejeződtek be, így február elsejétől már használatba vehetik a létesítményt a hallgatók. A felújítás során elvégezték a villamos hálózati és gázüzemű berendezéseket érintő javítási munkákat, a belső festési és felújítási feladatokat, kicserélték a padlózatot, a bejárati ajtók előtti belső terület pedig új, csúszásmentes műgyanta burkolatot kapott.

Kapcsolódó cikkek