Szombaton lép parkettre az egyetlen magyar Senior I. latin Társastáncos páros

Szombaton lép parkettre az egyetlen magyar Senior I. latin Társastáncos páros

December 1-jén képviselteti magát a rounei világbajnokságon Magyarország egyetlen Senior I. latin Társastánc párosa.

Kiss Mihály és Bánkúti Ágnes a Casablanca TSE színeiben 6 éve képviselik hazánkat a Nemzetközi Táncszövetség (WDSF) által rendezett Társastánc versenyeken, ahol többször döntősök voltak, és kétszer álltak már a dobogó legmagasabb fokán 2010-ben! Idei legjobb eredményüket a Bolognai versenyen érték el, amikor csak picivel csúsztak le az aranyérmes helyről.

Az edzéseken és versenyeken való részvétel magas költsége, és a sportág magyarországi alacsony támogatottsága miatt a párosnak nincs lehetősége annyi versenyen indulni, mint külföldi ellenfeleiknek. „Ez komoly hátrányt jelent, mert így nagyon nehéz tartani a lépést a folyamatosan fejlődő élmezőnnyel – mondja erről Bánkúti Ágnes. A párost azonban éppen emiatt sötét favoritként tartják számon a sportágban, olyan versenyzőkként akiknek tehetsége és elszántsága bármikor kiugró eredményhez vezethet, ahogyan történt ez a 2008-as világbajnokságon is.

Bánkúti Ágnes táncpedagógusként is sokat tesz a tánc népszerűsítéséért, hiszen több mint 10 éve tanítja felnőttek és gyermekek részére a klasszikus társastáncokat.

A világbajnokságra minden ország a két legjobb táncosát delegálhatja, így 46 páros áll rajthoz szombat délután Rouenben.