versenyző nyújtógyakorlata előtt a tornászok országos bajnokságán a szerenkénti döntőkben a budapesti Központi Tornacsarnokban 2022. július 10-én, fotó: Kovács Anikó/MTI

Szombathelyre érkeznek a legjobb tornászok

Szombathelyre érkeznek a legjobb tornászok

Harminckét ország 130 versenyzője vesz részt a Waberer's torna challenge Világkupán, amelynek péntektől vasárnapig a szombathelyi Aréna Savaria ad otthont.

Altorjai Sándor, a magyar szövetség főtitkára a szerdai sajtótájékoztatón úgy fogalmazott,

harminc éve először van reális esélye annak, hogy a férfi és a női válogatott is megszerezze a csapatszintű kvalifikációt az olimpiára, és ennek a felkészülésnek fontos állomása a szombathelyi verseny.

Berki Krisztián sportigazgató arra hívta fel a figyelmet, hogy az antwerpeni világbajnokság előtt a versenyzők számára utoljára a szombathelyi viadal kínál lehetőséget arra, hogy nemzetközi szintű erőpróbán vegyenek részt, emellett a vk a jövő heti országos bajnokságra való felkészülést is szolgálja.

László Győző alpolgármester megtisztelőnek nevezte, hogy évről évre Szombathely adhat otthont a rangos tornaversenyeknek, amelyek a város jó hírét öregbítik. Éppen ezért további támogatásukról biztosította a versenyek szervezőit.

A hazai indulók közül Czifra Bettina Lili felemáskorláton, gerendán és talajon, Székely Zója felemáskorláton és gerendán, Mayer Gréta ugrásban és talajon, Tömböl Boglárka pedig ugráson mutathatja be a gyakorlatát. A tavalyi Eb-n ezüstérmes Mészáros Krisztofer lólengésben, korláton és nyújtón, Balázs Krisztián pedig talajon, korláton és nyújtón indul. Molnár Botond talajon és ugráson, Kiss Balázs lólengésben és gyűrűn, Tomcsányi Benedek pedig gyűrűn és ugráson lesz érdekelt.

Kapcsolódó cikkek