fitneszező férfi (ilusztráció), forrás: pixabay.com

Soha még ennyi embert nem érdekelt a Fitparádé

Soha még ennyi embert nem érdekelt a Fitparádé

Részvételi rekordot dönt a szombaton és vasárnap sorra kerülő Fitparádé, melyet új helyszínen, a csepeli Kozma István Magyar Birkózó Akadémián rendeznek meg idén.

A 19 éves múltra visszatekintő, kétnapos multisport esemény az egyik legnagyobb európai fitnesz- és testépítőversennyé nőtte ki magát, és amint azt Buranits Ildikó főszervező az M4 Sport Sporthíradójában szerdán elmondta, áttörést tapasztaltak a nevezéseknél, ugyanis sok induló érkezik külföldről.

“Minden eddigi rekordunkat meg fogjuk dönteni a KIMBA-ban, mert 400 és 500 közötti a saját versenyeinken a regisztráltak száma. Nagyon sokan jönnek külföldről, igazi áttörés van nálunk gyakorlatilag”

– mondta a főszervező hozzátéve, hogy az NPC és az IFBB profi szervezeteket képviselik Magyarországon,

és a Fitparádén keresztül az amatőrtől el lehet jutni a profik közötti indulási jog megszerzéséig.

“Ezen a versenyen kilenc profi kártyát lehet majd megszerezni, és idén a szponzoraink jóvoltából három profi kategóriánk is van, aminek kapcsán egyenesen a Ms. Olympiára lehet kijutni. Ez az első európai kvalifikációs verseny, aki megnyeri a profi versenyt figure-ban, wellnessben, vagy bikiniben, annak egy éve lesz felkészülni arra, hogy a legjobb legyen majd a jövő évi Ms. Olympián.”

A Ms. és Mr. Olympia a testépítő és fitnesz sportágak csúcseseménye, amelyet jövőre várhatóan ismét Las Vegasban rendeznek meg.

Kapcsolódó cikkek