forrás: pixabay.com

Örökrangadón aratott győzelmével életben maradt az MTK

Örökrangadón aratott győzelmével életben maradt az MTK

Az MTK Budapest háromgólos győzelmet aratott a már bajnok Ferencváros vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójának szombati örökrangadóján, így életben tartotta bennmaradási esélyeit.

A kék-fehérek közel húsz év, 2002 szeptembere után tudták begyűjteni a három pontot a fővárosi rivális otthonában, míg a szerdai kupadöntőre készülő zöld-fehéreknek megszakadt 16 tét- és 12 bajnoki mérkőzésen át tartó veretlenségi sorozata. Az MTK a sikerével két pontra csökkentette hátrányát az éppen bennmaradó, 10. helyezett Budapest Honvéddal szemben az utolsó forduló előtt.

OTP Bank Liga, 32. forduló:

Ferencvárosi TC-MTK Budapest 0-3 (0-0)
Groupama Aréna, 13 199 néző, v.: Bogár
gólszerzők: Futács (59., 92.), Miovski (84.)
sárga lap: Vécsei (83.)

Ferencvárosi TC:
Bogdán – Botka, Blazic (Marin, 67.), Vécsei, Civic (Pászka, 67.) – Esiti (Auzqui, 60.), Besic – Nguen, Laidouni, Gavric (Zachariassen, 60.) – Bassey (Boli, 60.)

MTK Budapest:
Mijatovic – Varju, Nagy Zs., Rajkovic, Sluka (Herrera, 90.) – Ramadani, Kata (Horváth A., 71.), Mezei (Spirovski, 71.) – Miknyóczki (Miovski, 58.), Futács, Kovács M. (Vancsa, 58.)

Bár az MTK-nak nyernie kellett bennmaradási reményeinek életben tartásához, mégis elsősorban a biztonságra helyezte a hangsúlyt, így egyértelműen a sorozatban negyedszer bajnok Ferencváros irányította a játékot. Az iram nem volt túl nagy, a kék-fehérek pedig szervezetten védekeztek, így kevés lehetőséget hozott az első játékrész, a vendégeknek például egyetlen kaput eltaláló kísérlete volt. A második félidő váratlanul MTK-helyzettel kezdődött, ekkor még a keresztléc kisegítette Bogdánt, azonban az egyre bátrabban futballozó vendégek a harmadik lehetőségüket már gólra váltották.

Hátrányban újra aktívabb lett a Ferencváros, de továbbra is sok pontatlanság csúszott a játékába, így nem tudott egyenlíteni a lefújásig, sőt, a hajrában az MTK egy második találattal bebiztosította a számára létfontosságú győzelmet, majd a hosszabbításban a kegyelemdöfést is megadta.

Mindez azonban nem szegte kedvét a klub 33. bajnoki címét ünneplő ferencvárosi szurkolóknak, akik a meccs után a pályán tekinthették meg a díjátadó ceremóniát, melynek során Bánki Eriktől és Csányi Sándor MLSZ-elnöktől a játékosok megkapták aranyérmüket, majd magasba emelhették az OTP Bank Liga legjobbjának járó trófeát is. Ezt megelőzően, a hagyományoknak megfelelően, a csapatkapitány, Dibusz Dénes Fradi-sálat kötött Albert Flórián szobrának nyakába, amihez a csapat tagjai 33-as számmal ellátott zöld egyenpólóban vonultak.

Kapcsolódó cikkek