Babos Tímea (archív)

Nagy tervei vannak Babos Tímeának

Nagy tervei vannak Babos Tímeának

Párosban nagy tervei vannak 2022-re Babos Tímeának, aki egyesben szeretne visszakerülni az első százba a tenisz-világranglistán.

A keddi sajtóbeszélgetésen a párosban négyszeres Grand Slam-győztes és háromszoros WTA-világbajnok elmondta, a hétvégén lép pályára első idei versenyén Spanyolországban.

“Egyelőre kisebb tornákon indulok, hogy lássam az elmúlt hónapok felkészülésének az eredményét, egy 25 000 dolláros után 60 000-ek jönnek, majd februárban már komolyabb versenyek következnek”

– vázolta a közeljövőt a 28 éves játékos.

“Dubajban, Dohában, Indian Wellsben és Miamiban már az új partneremmel szeretnék részt venni, akiről most még csak annyit árulok el, hogy a top 20-ban van.”

Az elmúlt, küzdelmes évről Babos Tímea elmesélte, a legrosszabb szezonján van túl, mivel párostársa, Kristina Mladenovic visszamondta az Australian Opent, majd szakított edzőjével, akit ő csak “pszichopataként” jellemzett, Thomas Drouet-vel, Charlestonban covidos lett, aztán jött a csípősérülés, amelynek következtében a tokiói olimpiát és a US Opent is ki kellett hagynia.

“Pozitívum ugyanakkor, hogy sok mindenre volt időm, amire addig nem, újratanulhattam a teniszt, új erőnléti edzővel készülök, aki egyben a párom is, leadtam hét kilót, amitől gyorsabb lettem a pályán, és kilenc év után ismét édesapám irányítja az edzéseimet”

– sorolta.

“Ő 10-12 hetet tölt velem az idén, úgyhogy keresek egy utazóedzőt, aki várhatóan egy jóbarátom lesz. Jobb így ez a családi biznisz, hiszen a nővérem pedig a menedzseremként dolgozik.”

Ami a jövő héten rajtoló Australian Opent illeti – melyet 2018-ban és 2020-ban is megnyert Mladenoviccsal – a szigorú karanténszabályok miatt, hat hónap kihagyás után ezúttal nem akarta bevállalni a melbourne-i túrát. Mivel párosban nagy célokat tűzött ki maga elé, elmondása szerint lesz, ahol emiatt idén “feláldozza” az egyéni szereplést.

“Kristinával magánemberként némi mosolyszünet után rendeztük a viszonyt, novemberben egyeztettem vele az esetleges páros folytatásról, de rendre bizonytalan válaszokat adott, és azt hangsúlyozta, hogy mennyire fontos neki az egyéni szereplés. Erre nem tudtam alapozni”

– fejtette ki.

Fizikai állapotáról Babos Tímea elmondta, speciális munkával kikúrálta makacs csípősérülését, amely miatt több orvos is műtétet javasolt neki, és a három éve fájó Achillesét is rendbe hozta.

“Jó ideig egyáltalán nem tudtam futni, mert folyton bedagadt, most viszont heti négy kondi és három futás van a programomban. Folyamatosan dolgozunk a szervámon, amely a legnagyobb erősségem, de a legnagyobb gyengeségem is tud lenni, a röptém csiszolásában Noszály Sándor is besegített, emellett rendszeresen járok pszichológushoz”

– jelentette ki.

Friss élményként elmesélte, hogy látta a Williams nővérekről szóló, Richard király című mozifilmet, amelyből sok újat megtudott a sikert sikerre halmozó testvérpár kezdeti nehézségeiről.

“Serenát amúgy is minden idők legjobb játékosának tartom”

– tette hozzá.

Kapcsolódó cikkek