Márton Gábor: megpróbáljuk őket meglepni

Márton Gábor: megpróbáljuk őket meglepni

A vezetőedző szerint a MOL Fehérvár FC csütörtökön megpróbálja meglepni a francia Stade de Reims csapatát a labdarúgó Európa-liga-selejtező harmadik fordulójában. A franciák trénere erős ellenfélre számít.

“Az előző két körben mindenki kötelező győzelmeket várt tőlünk, de bizonyosodott, hogy egy ír, vagy máltai ellenfél sem könnyű, ha nem tudjuk lezárni a mérkőzéseket. Ezúttal nem mondanám, hogy favoritok vagyunk, de esélytelenek sem”

– jelentette ki a tréner a szerdai online sajtótájékoztatón.

A szakember elárulta, alaposan feltérképezték a francia riválist, amelyet ezek alapján igyekeznek majd meglepni egy-két dologgal. Hozzátette, a Reims nem kezdte jól hazája bajnokságát, már csak ezért is úgy látja, hogy legyőzhető ellenfél, ehhez viszont az lesz szerinte a legfontosabb, hogy a kínálkozó lehetőségeket kihasználja a csapata.

“Lesznek változások a máltai csapathoz képest, már csak azért is, mert Alef nem hadra fogható, míg Pátkai kedden meglepetésszerűen távozott”

– árulta el Márton, majd kifejtette, szeretnének támadni, de egyensúlyt kell találni, hogy közben hátul is stabil maradjon az együttese.

A Stade de Reims francia vezetőedzője, David Guion online sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy erős ellenfélre számít, amely a Ferencvárossal együtt évek óta dominál a magyar bajnokságban.

“Tiszteljük a Vidit múltbéli sikerei, korábbi eredményei miatt, valamint azt is tudjuk, hogy régóta eredményes az európai porondon”

– fogalmazott.

A szakvezető szerint nem csapata az esélyesebb, a jelentősebb kupatapasztalat is azt jelzi, hogy a Fehérvár kemény ellenfél lesz. Megjegyezte, két éve még a másodosztályban voltak, s majd hatvan év után térnek vissza az európai hadszíntérre.

David Guion elmondta, hogy korábban sportigazgatóként dolgozott, így jól ismeri a Fehérvár francia játékosait: Hourit és Negot is jó játékosnak tartja.

A MOL Fehérvár FC csütörtökön 18 órától fogadja a Stade de Reims gárdáját. A továbbjutás egy meccsen dől el zárt kapuk mögött. A csapatoknak a mostanival együtt két párharcot kell nyerniük a csoportkörbe jutáshoz, a továbbjutó a belga Standard Liege, vagy a szerb FK Vojvodina vendégeként harcolhatja majd ki a főtáblára kerülést.

Kapcsolódó cikkek