forrás: pixabay.com

Magyar éremeső hullott Antalyában

Magyar éremeső hullott Antalyában

Hét arany-, kilenc ezüst- és tíz bronzéremmel zártak a magyar versenyzők az Antalyában rendezett kick-box Európa-bajnokságon.

2028-as Los Angeles-i olimpiai részvételre is pályázó sportág törökországi kontinenstornáján – melyen 39 ország több mint 900 versenyzője indult – Fésű Lajos duplázott, ami kis híján Szmolek Emánuelnek is összejött – közölte a Magyar Kick-box Szakszövetség.

A pointfightingban újoncnak számító Fésű rögtön Európa-bajnoki címet ünnepelhetett, emellett kick-lightban sem talált legyőzőre a 79 kilogrammosok között.

Szmolek light-contactban győzött, kick-lightban viszont a legkisebb különbséggel elvesztette utolsó mérkőzését 84 kilóban. A nőknél a kick-lightban világbajnok Mezei Nikolett (65 kg) ugyanebben a szabályrendszerben a legjobbnak bizonyult, és első lett light-contactban a mindössze 18 éves Kovács Laura Fanni (55 kg) is. Csapatban zenés formagyakorlatban Brebovszky Zoltán és Kotvics-Varga Máté, kreatív formagyakorlatokban pedig a Halustyik Cintia-Mónus Viktor kettős állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Magyarország a hatodik helyen végzett az éremtáblázaton.

Kapcsolódó cikkek