Jó helyen a magyar öttusázó férfiak

Jó helyen a magyar öttusázó férfiak

Két szám után a mezőny második felében áll a két magyar páros férfi váltóban a budapesti olimpiai kvalifikációs világbajnokság második napján.

Az angliai Európa-bajnokságon egy hónapja bronzérmes Bereczki Richárd és Málits István nehezen lendült bele a Ludovika Arénában rendezett vívásba, 0-4-gyel kezdett, majd 1-5-re állt, a Szabó Illés, Kardos Bence kettős ugyanakkor jobban rajtolt, 2-2 után 4-2-re javított, végül azonban a két hazai duó közel egyforma eredményt ért el: utóbbi páros 14 győzelemmel és 22 vereséggel zárt, előbbi pedig 13 asszót nyert meg és 23-at vesztett el. Szabóék 15.-ek, Málitsék 16.-ak voltak a keddi nyitány után.

“Az Eb-bronzérmes páros nem tudta hozni, amit magától is elvárt, a fiúk magasra tették a lécet, ez talán nyomasztotta őket”

– összegzett Martinek János szövetségi kapitány, majd hozzátette: a fiatalok közül Szabó még csak első éves felnőtt, Kardos pedig junior, számukra még erős a felnőttek mezőnye, de van idejük beleerősödni.

A 2×100 méteres úszást pár méterrel arrébb, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem uszodájában bonyolították le. A Szabó, Kardos páros a negyedik, a Bereczki, Málits kettős pedig a 15. időt érte el.
Ezután a Kincsem Parkban felépített öttusaarénában folytatódott a verseny, ahol először a bónuszvívást bonyolították le. Ebben a körvívásban az utolsó helyezett páros csapott össze először az utolsó előttivel, a győztes maradt a páston, majd fordított sorrendben következtek a csapatok. Málitsék 2-1-re kikaptak a franciáktól, Szabó és Kardos viszont a következő összecsapáson ugyanennyire nyert ellenük – ezért egy pluszpont járt -, majd 2-1-es vereséget szenvedett a csehektől.

Utóbbi kettős 16., előbbi 18. a lovaglás előtt a 19 váltót felvonultató mezőnyben. Magyarország a rendező jogán indíthatott két párost.

Kapcsolódó cikkek