fotó: pixabay.com

Indul a tavaszi Szeged-Veszprém kézilabdamaraton

Indul a tavaszi Szeged-Veszprém kézilabdamaraton

Idén először a Bajnokok Ligája rájátszásának első fordulójában, a párharc szerdai első mérkőzésén találkozik egymással a Szeged és a Veszprém férfi kézilabdacsapata, amely a következő három hónapban akár további hat alkalommal játszhat egymás ellen.
A két magyar együttesnek már 184 tétmérkőzése volt egymás ellen – 125 veszprémi siker, hét döntetlen és 52 szegedi győzelem a mérleg -, mindkettő 1982 óta állandó résztvevője az európai kupasorozatoknak, de még soha nem találkoztak a nemzetközi porondon.

A bakonyiak az A csoport harmadik, a csongrádiak a B csoport hatodik helyén végeztek, így utóbbiak lesznek az első meccs házigazdái szerdán 18.45-től, a jövő csütörtöki visszavágón pedig idegenben kell játszaniuk. Mindez csak elméletileg tűnik hátrányosnak a Szeged számára, ugyanis a hazai élvonalban a 2016/17-es idényben vezették be újra az oda-visszavágós döntőt, a párharc második mérkőzését mindig az alapszakasz győztese játszhatja hazai pályán, de ez eddig még egyszer sem bizonyult előnynek, hiszen rendre az a csapat lett a bajnok, amely vendég volt a visszavágón.

A bajnoki címvédő szegediek hosszú idő után újra teljes kerettel állhatnak fel, bár Bánhidi Bence és Mikler Roland játéka sérülés miatt kérdéses.

A veszprémiek közül Omar Jahja és Vladimir Cupara biztosan hiányozni fog, utóbbit második számú kapusként Mikler Roland öccse, Krisztián pótolhatja, vagyis előfordulhat, hogy a fivérek egymás ellem lépnek pályára. A párharc továbbjutója az előző idényben BL-ezüstérmes lengyel Industria Kielcével találkozik a negyeddöntőben. A két magyar élcsapat az idény folytatásában további négy vagy öt alkalommal megmérkőzik egymással. A Magyar Kupa győri négyes döntőjében – amelyet húsvét hétvégéjén, vagyis április 8-9-én rendeznek – a fináléban találkozhatnak, ugyanis a címvédő Veszprém a Tatabányával, a Szeged pedig a Dabassal játszik az elődöntőben.

Az NB I alapszakaszában április 15-én a Szeged lesz a rangadó házigazdája, majd következik a bajnoki döntő – május 29-én, június 2-án, és ha szükséges, június 6-án vagy 7-én -, amely az egyik csapat második győzelméig tart.

Matematikailag még nem biztos, hogy ez a két együttes jut a fináléba, de legutóbb 2001-ben fordult elő, hogy nem ez a kettő osztozott az arany- és az ezüstérmeken.

Kapcsolódó cikkek