fotó: pixabay.com

Horváth Ferenc: meg kell kongatni a vészharangot

Horváth Ferenc: meg kell kongatni a vészharangot

A hétfőn kinevezett vezetőedző, Horváth Ferenc szerint meg kell kongatni a vészharangot a játékosok fejében annak érdekében, hogy a Budapest Honvéd labdarúgócsapata bennmaradjon az élvonalban.

“Jó képességű a csapat, de hiába erős a keret, szenvedély, akarat és alázat nélkül nincs siker. Mindenki azt gondolja, hogy egyszer csak bennmarad a Honvéd, azonban meg kell kongatni a vészharangot, mert lassan elfogynak a mérkőzések, az együttes pedig a vonal alatt áll”

–  mondta a tréner.

A játékosként 32-szeres válogatott szakember szerint nem a legszerencsésebb kezdés, hogy sorrendben az éllovas Ferencvárossal, a második Puskás Akadémiával és a negyedik MTK Budapesttel kezdenek a kispestiek az irányításával, mert ha rosszul sikerülnének ezek a találkozók, az mentálisan visszavetné a gárdát.

“Gyorsan kellett dönteni, de Kispesten nőttem fel, ezért nem akartam kihagyni ezt a lehetőséget. Ha nem hinnék a bennmaradásban, nem vállaltam volna el”

– jelentette ki Horváth Ferenc, aki hozzátette,

abban bízik, hogy a piros-feketék bennmaradása majd nem az utolsó, 33. fordulóban dől el, mert akkor ismét a címvédő és éllovas FTC lesz az ellenfele.

A 47 éves tréner annak kapcsán, hogy másfél év után ülhet ismét kispadra, kifejtette, mindig mindent utolsó esélynek fog fel az életben. Megjegyezte, az elmúlt időszakban feltöltődött, de mellette sokat foglalkozott futballal, mert az elképesztően hiányzott neki. Hidi Patrik csapatkapitány arról beszélt, hogy még nem voltak ilyen helyzetben, ezért most csúszni-mászni kell mindenkinek a bennmaradásért.

“Olyan erősségű keret van, amilyen nem volt az elmúlt években, mégsem jönnek az eredmények. Ez nagyon frusztráló, de nem szabad lógó fejjel készülnünk”

– fogalmazott a 30 éves középpályás.

A Budapest Honvéd Bódog Tamás irányításával kezdte a szezont, majd decemberben – tavaly tavaszhoz hasonlóan – Pisont István vette át a helyét. A csapat 21 forduló után 22 ponttal a kiesést jelentő 11. helyen áll az OTP Bank Ligában, a Magyar Kupában pedig címvédőként a ZTE vendége lesz jövő héten.

Kapcsolódó cikkek