illusztráció, fotó: Kovács Tamás/MTI

Hamarosan újra visszatér a vízre Kopasz Bálint

Hamarosan újra visszatér a vízre Kopasz Bálint

A magyar sportoló augusztus 3-án lett olimpiai bajnok K-1 1000 méteren Tokióban, ami annyira megváltoztatta az életét, hogy csak január elején tér vissza az élsportolói mindennapokhoz.

A 24 éves kajakos az M1 aktuális csatornának elmondta: következő célként a párizsi olimpiai szereplést tűzte ki magának, hogy ismét ott legyen a kajak egyesek mezőnyében és sikerüljön érmet szereznie. Hozzátette: ehhez arra van szüksége, hogy ugyanazt az életmódot és edzésmunkát folytassa, amit eddig, benne nagy önfegyelemmel és megannyi lemondással.

“Igazából még tart a pihenőm, csak január elejétől fogom elkezdeni ismét azokat a dolgokat, amikkel élsportolói szinten folytatom a mindennapokat. Addig még van egy kis időm, mert közben azért nyitottam a társasági élet felé. Tokióból hazatérve volt időm elmenni egy-két jó kis buliba, örültem is neki nagyon. Ez kellett, ki is tudtam kapcsolódni ez idő alatt, és januárig még próbálok maximálisan átlagos életet élni”

– nyilatkozta, majd kiemelte, képesnek tartja magát arra, hogy napok múlva ismét a korábbi életét élje.

“Úgy érzem, hogy én erre születtem, és ezt ki kell használni. Érzem magamban a tehetséget, mármint a kajakozást illetően, és ameddig bírja az egészségem, addig ezt fogom csinálni”

– hangsúlyozta.

Kopasz Bálint kifejtette: bár társasági embernek tartja magát, és már kamaszként megfogalmazódott benne, milyen jó lenne baráti társaságban lenni, fiatal kortársaival bulizni, viszont közben meg azzal is tisztában volt, hogy a cél és a siker érdekében neki ezekről “a jó dolgokról” le kell mondania. Az így felszabadult idejét is beletette az élsportba, magára figyelt, és ebben az egyedi világában is próbálja megtalálni a boldogságot.

“Vegyesek az érzések. Néha azt érzem, hogy ez egy különleges dolog, amit én csinálok, és amit átélhetek itt a magányban. Néha pedig azt is, hogy ez természetellenes. Mert nem egy átlagos, hétköznapi dolog, az biztos. Amikor ezek megfogalmazódnak a fejemben, akkor azt mondom, hogy igen, ez egy egyedi és különleges dolog, amit lehet, hogy még évekig átélek és csinálok. Aztán utána egyszer majd besokallok, és azt mondom, most már tényleg maximálisan nyitok a társaság felé, és változtatni akarok ezen az életsítuson”

– mondta.

Tisztában volt vele, hogy az olimpiai aranyérem megszerzését követően megváltozik majd az élete, egymást érték a programok, meghívások, események, amiken igyekezett megjelenni, és kevés kivételtől eltekintve ezeknek eleget is tett. Hozzátette, ennek következtében hatnapos szabadságát leszámítva bő két és fél hónapig semmit nem tudott pihenni, mert folyamatosan ingázott az országban.

Kapcsolódó cikkek