versenyautó rali pályán, (illusztráció), fotó: pixabay.com

Három magyar döntős van a két kategóriában teltház előtt

Három magyar döntős van a két kategóriában teltház előtt

Három magyar versenyző is döntőbe jutott a ralikrossz Európa-bajnokság idénynyitó fordulójának vasárnapi napján a teltházas Nyirád Racing Centerben, ahol a legmagasabb kategóriában Benyó Máté ötödik, az ERX3 géposztályban pedig Körmöczi Balázs harmadik lett.

A Korda Racing részéről felkészített Peugeot 208-assal versenyző, Eb-újonc Benyó végig konstans teljesítményt nyújtva jutott a hat versenyzőt felvonultató ERX1-es fináléba, ahol saját bevallása szerint “biztonsági autózásra” törekedett.

“Nem akartam már kockázatot vállalni, mert úgy gondolom, hogy pályafutásom első Eb-futamán nagyon szép eredmény az, hogy bejutottam a döntőbe. Nem sikerült túl jól a rajt, aztán pedig abban bíztam, hogy hátha lesz előttem egy kis csetepaté, de az ellenfelek nagyon rutinosak, és ennek megfelelően kezelték a helyzetet”

– nyilatkozta Benyó, aki kiemelte, sokat jelentett, hogy hazai közönség előtt, egy általa jól ismert pályán tudott bemutatkozni a kontinensbajnokságban.

A döntőt és ezzel a nyirádi Eb-futamot a lett Janis Baumanis (Peugeot 208) nyerte, másodikként a svéd Anton Marklund (Ford Fiesta), harmadikként pedig az ír születésű, de brit színekben induló Patrick O’Donovan (Peugeot 208) végzett.

Ami a géposztály többi magyar résztvevőjét illeti: ifjabb Kiss László (Peugeot 208) a 8., Kárai Tamás (Audi S1) a 11., Mózer Attila (Ford Fiesta) a 13., Mózer Márk (Ford Fiesta) a 14., Koncseg Zoltán (Audi A1) pedig a 18. helyen zárt a 19 fős mezőnyben. ERX3-ban magyar dobogóst ünnepelhetett a nyirádi szurkolótábor, Körmöczi Balázs (VW Polo) remek versenyzéssel harmadikként végzett a döntőben, melyet a lengyel Damian Litwinowicz (Audi A1) nyert meg a norvég Espen Isaksaetre (Audi A1) előtt.

“Jól jöttem el a rajtnál, és a folytatásban tudtam tartani a tempót, de a két Audi nagyon gyors volt, őket nem lehetett utolérni. Reméltem, hogy meglesz a dobogó, ezért elégedett vagyok, a szezon további részében is megyünk mindenhol, de azok ismeretlen pályák lesznek a számomra”

– mondta Körmöczi, aki az elődöntős futamát megnyerte, és így a második helyről rajtolhatott a hatfős fináléban, melyben ifjabb Ficza Ferenc (Suzuki Swift) is szerepelt, és hatodik lett.

Az ERX3-as kategóriának még két magyar indulója volt, Szíjj Zsolt (Audi A1) hetedikként, Répási Róbert (Skoda Fabia) pedig a 13. helyen végzett.

Kapcsolódó cikkek