Túl van az utolsó simításokon a magyar csapat

Túl van az utolsó simításokon a magyar csapat

Szakmáry Gréta csapatkapitány szerint a magyar női röplabda-válogatott jó felkészülésen van túl és várja a szlovákok elleni pénteki nyitómérkőzést az Európa-bajnokságon.

A nemzeti csapat már kedden megérkezett Zadarba (Zárába), ahol Jakub Gluszak szövetségi kapitány még aznap este átmozgató edzést vezényelt, hogy a hosszú, mintegy nyolcórás utazás után mindenki mozogjon valamennyit. A körülményekre nem lehet panasz, a horvát szervezők remekül felkészültek: mind a tengerparti szállás, mind a mérkőzéseknek otthont adó, 6500 fő befogadására alkalmas, a legendás kosárlabdázóról elnevezett Kresimir Cosic Sportcentrum már teljes Eb-díszben várja a csütörtöki (mai) megnyitót és a horvát-svájci nyitómérkőzést.

“Már otthon is mindenki Eb-hangulatban volt, egy jól sikerült csapatmegbeszéléssel zártuk az edzőtábort. Örülök, hogy Zadarba jöttünk, közel van a csarnok, és így, hogy már kedden megérkeztünk, az akklimatizációra is bőven van időnk”

– nyilatkozott Szakmáry.

A 29 éves, negyedik kontinensviadalára készülő ütőjátékos elmondta, az utóbbi napokban már csak a szlovák válogatottra készültek, mérkőzésről mérkőzésre haladva szeretnék a lehető legjobb eredményt elérni és kivívni a továbbjutást.

“Nagy büszkeség, hogy csapatkapitány lehetek, a lányokra pedig egy szavam sem lehet, mindenki nagyon motivált volt, hogy bekerüljön az utazó keretbe. Minden edzésen hajtottak, elvégezték a munkát, nem jelentett számomra plusz feladatot a kapitányi poszt”

– értékelte az edzőtábort a rutinos játékos.

Meglátása szerint a tavaszi selejtezők, valamint az Európa-liga után mindenki kipihenten vágott neki a hathetes felkészülésnek, amit maximálisan kihasználtak arra, hogy a lehető legjobb formába kerüljenek.

“Nagyon várjuk, hogy pénteken elkezdődjön a nagy megméretés”

– zárta Szakmáry Gréta.

A magyarokra még két gyakorlás vár a péntek este 20.15 órakor kezdődő első összecsapásuk előtt. Az Eb zadari csoportjának mérkőzései zártkapusak, ugyanakkor a játékosoknak ezúttal nem kell buborékban lakniuk, szabadon mozoghatnak a városban. Az Eb járványmentességét biztosítandó kétnaponta koronavírus-gyorsteszteket végeznek minden küldöttség minden tagján.

A bolgár, horvát, román, szerb közös rendezésű viadalon 24 válogatott szerepel, a hatos csoportokból az első négy jut a nyolcaddöntőbe.

A magyarok a szlovákok után sorrendben a svájciakkal, az olaszokkal, a horvátokkal és a fehéroroszokkal találkoznak. Továbbjutás esetén a nemzeti csapat Belgrádba utazik az egyenes kieséses szakaszra.

Kapcsolódó cikkek