illusztráció, forrás: pixabay.com

Temerin lovasa nyerte a Vajdasági Vágtát

Temerin lovasa nyerte a Vajdasági Vágtát

A címvédő Földes Luca Temerin színeiben nyerte meg szombaton a tizenegyedik alkalommal megrendezett Vajdasági Vágtát Fantázia nevű lovával Szabadkán.
Második a Cékus Árpád lett Déva Szándékkal, harmadikként pedig Cékus Noémi ért célba Szabadka színeiben My Boy Lakáj hátán.

Ismét megszervezték a Kishuszár Vágtát is, amelyen a 10-16 éves gyerekek vettek részt kisebb növésű, maximum 138 centiméter magas lovakon. A futamot Mátyus Ivett nyerte meg Juka nevű lován Zombor lovasaként. A Nemzeti Vágta délvidéki előfutamára tizenhárom felnőtt és hét kishuszár nevezett be. A Vajdasági Vágta a Nemzeti Vágta előfutama, a továbbjutók októberben állhatnak rajthoz Budapesten, a Hősök terén. A Nemzeti Vágtát eddig négy alkalommal nyerte meg vajdasági lovas.

A futamok mellett lovasbemutatót, díjugrató- és díjlovagló bemutatót, csikósbemutatót, néptáncprodukciókat, régi mesterségek vásárát és főzőversenyt is rendeztek, valamint széles körű gasztronómiai- és kézműves kínálat várta a látogatókat.

A nap zárásaként a Budapesti Operettszínház művészei léptek fel a vajdasági eseményen. Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, a Vajdasági Vágta fővédnöke a helyszínen elmondta: az ötletből ilyen ennyi idő alatt már közösségi programmá vált a rendezvény. Hozzátette: véleménye szerint sikerült közelebb hozni a lovassportokat a közönséghez. A Vajdaságban elsősorban az ügetősportnak van hagyománya, de egyre népszerűbb a fogathajtás és az akadályugratás is.

Kapcsolódó cikkek