Otthon tartotta a három pontot a MOL Fehérvár FC

Otthon tartotta a három pontot a MOL Fehérvár FC

A listavezető 2-1-re nyert otthon a Debrecen ellen a labdarúgó OTP Bank Liga nyolcadik fordulójának szombati játéknapján.
A fehérvári együttese közel öt éve (2014. október 19. óta) nem veszített bajnokit a Debrecen ellen, azóta ez volt a 14. összecsapásuk az élvonalban, s immáron 13 győzelem és 1 döntetlen a mérlegük a piros-kékeknek.

A Debrecen sorozatban negyedik mérkőzésén szenvedett vereséget a bajnokságban, ehhez hasonló negatív szériára a 2012/13-as idény óta nem volt példa a klub életében, akkor zsinórban ötször kapott ki a hajdúsági gárda.

OTP Bank Liga, 8. forduló:

MOL Fehérvár FC-Debreceni VSC 2-1 (1-1)

MOL Aréna Sóstó, v.: Iványi
gólszerzők: Kovács I. (9.), Musliu (66.), illetve Adenji (29.)
sárga lap: Nikolov (64.), illetve Szécsi (27.), Haruna (39.), Tőzsér (51.), Pávkovics (73.), Haris (83.)

MOL Fehérvár FC:
Kovácsik – Nego, Juhász, Musliu, Hangya – Petrjak (Hadzic, 90.), Nikolov, Elek, Milanov (Pantic, 71.) – Hodzic (Zsóri, 94.), Kovács I.

Debreceni VSC:
Nagy S. – Kinyik, Szatmári, Pávkovics, Ferenczi – Tőzsér, Haris (Pintér Á., 86.) – Varga K., Adenji, Szécsi (Trujic, a szünetben) – Haruna

Remekül kezdett a listavezető, amely Kovács révén már a kilencedik percben megszerezte a vezetést. A vendégeknek bő negyed órájukba tellett, mire rendezték soraikat, de ez olyan jól sikerült, hogy Adenji egyenlített is, sőt, a szünet előtt akár a vezetést is átvehette volna a Debrecen, ha a nigériai támadó másodszorra is betalál.

A fordulást követően kissé lassult a játék, a Fehérvár esélyeshez méltón mezőnyfölényben futballozott, de komolyabb helyzetet nem tudott kialakítani. Az első izgalmas jelentere a 66. percig kellett várni, ekkor Hodzic tört be és lőtt laposan közepére, a labda pedig a fél debreceni védelmen átjutva Musliut találta meg, a hátvéd pedig közelről nem hibázott. A folytatásban könnyedén növelhette volna előnyét a fehérvári együttes, de Hangya nagy helyzetben hibázott, míg Petrjak találatát lesről szerezte. A Debrecen csak az utolsó pillanatokban tudta beszorítani riválisát, de az eredmény már nem változott.

Kapcsolódó cikkek